Acoperiș dărâmat în Micălaca

Acoperișul unei clădiri în construcție s-a prăbușit, vineri, la fața locului fiind solicitat un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad pentru a asigura perimetrul, astfel încât să nu cadă bucăți din acoperiș care ar putea răni trecătorii. Din fericire, nicio persoană nu trecea pe trotuar în momentul când s-a prăbușit acoperișul. Este vorba despre o clădire din cartierul Micălaca, situată în apropiere de Calea Radnei.

 

 

Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la volanul unor autoturisme, doi bărbați care se aflau sub influența alcoolului. Polițiștii au depistat la sfârșitul săptămânii trecute pe raza localității Zimandu Nou, un bărbat de 50 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat,  iar pe Calea Aurel Vlaicu din municipiu, un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat și fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.Conform procedurii, în ambele cauze, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor doi au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, respectiv conducere sub influența alcoolului și fără permis.

 

Șoferi amendați

În 48 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 62.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei. Dintre acestea, 37 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 147  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 12 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției