Cutremur la limita dintre județele Arad și Timiș

Un cutremur de suprafaţă s-a produs noaptea trecută, la ora 1:56, la limita dintre județele Arad şi Timiş.  Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la adâncimea de 5 km şi a avut magnitudinea de 2,4 grade pe scara Richter. Cea mai apropiată localitate a fost Alioş, din judeţul Timiş, aflată în vecinătatea comunei Zăbrani din judeţul Arad. Cele mai apropiate oraşe de epicentrul cutremurului sunt Arad, Lipova, Curtici, Pâncota şi Timişoara, situate la distanţe cuprinse între 25 şi cca 40 de km.

 

A furat din două autoturisme

Polițiștii orașului Sântana au identificat un minor, bănuit de comiterea a două furturi din autoturisme. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 30 decembrie 2017, minorul de 16 ani, prin spargerea geamului dreapta față, ar fi pătruns într-un autoturism parcat pe raza localității Sântana, de unde ar fi sustras 100 de euro, 150 de lei și documente personale. După sustragerea bunurilor, cel bănuit de comiterea furtului și-a continuat traseul infracțional și -prin aceeași metodă- ar fi pătruns într-un alt autoturism parcat în imediata apropiere a celui dintâi, de unde ar fi sustras sumele de 300 de euro, 60 de lei și o carte de identitate. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a minorului, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

             

 

Cercetat pentru furt din locuință

Polițiștii orașului Sântana au identificat un minor, bănuit de furtul mai multor bunuri dintr-o locuință. În fapt, polițiștii au stabilit că în noaptea de 28/29 decembrie a.c., adolescentul de 17 ani, din Sântana, prin escaladarea gardului și spargerea unui geam, ar fi pătruns intr-un imobil de pe raza aceleiași localități, de unde ar fi sustras mai multe bunuri (o camera video, bijuterii, ceasuri, inele, carduri și tichete de masa), cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.500 lei. Pe numele minorului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. Se continuă cercetările în vederea probării întregii lui activități infracționale.

Recomandările redacției