Pe scurt

0
316

Infracțiuni la regimul circulației

Polițiștii Serviciului și Biroului Rutier au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației. Astfel, a fost depistat un tânăr de 25 de ani, din Șiria, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități. La solicitarea polițiștilor, tânărul în cauză a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile belgiene în anul 2014. În urma verificărilor efecuate, s-a constatat că documentul este fals, fiind întocmit în acest sens un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără permis de conducere și uz de fals. Polițiștii au mai depistat un bărbat de 45 de ani, cetățean german, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției din municipiu, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele bărbatului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.

             

 

Încarcerat pentru infracțiuni rutiere

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Polițiștii au depistat, pe raza municipiului, un bărbat de 69 de ani, din Arad, care are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 1 an, pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

 

Peste 470 amenzi aplicate în trafic

La sfârșitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au aplicat 471 de amezi în trafic.  Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 471 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 200.000 de lei. Dintre acestea, 195 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 276 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 44 permise de conducere și 15 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.