Amenzi de peste 10.000 de lei, în două ore

Polițiștii Orașului Curtici, împreună cu cei ai orașului Sântana și ai Serviciului Rutier au desfășurat, în weekend, o acțiune pe raza localităților, pentru combaterea indisciplinei în trafic. În urma activităților desfășurate pe parcursul a două ore, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.845 de lei, conform O.U.G. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice) și 2 sancțiuni contravenționale conform Legii 61/1991 (privind normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică), în valoare de 700 de lei, fiind reținute 6 certificate de înmatriculare și un permis de conducere. Asemenea acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare, în tot județul.

 

 

A condus fără permis

Polițiștii Serviciului Rutier cercetează un bărbat pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat în trafic, un tânăr de 29 de ani, din Vinga, în timp ce conducea un autoturism pe DN 69, pe raza localității Șagu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere. Pe numele celui în cauză  a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, fără a deține permis de conducere.

 

Peste 240 de amenzi la circulație, în 24 de ore

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 85.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 241 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 85.000 de lei. Dintre acestea, 40 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 201 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 32 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției