Trupul bărbatului care a sărit cu mașina în lac a fost găsit

Cadavrul bărbatului de 42 de ani, din Covăsânț, care a sărit cu mașina în lacul de la Ghioroc după o ceartă cu soția, a fost găsit joi dimineața, de pompieri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Arad, trupul conducătorului auto implicat în evenimentul de la Ghioroc a fost găsit în lac. A fost solicitată prezența Serviciului Județean de Medicină Legală care l-a transportat la Arad, în vederea efectuării necropsiei.

 

Caz de gripă, la Arad

O femeie de aproximativ 50 de ani, internată la Spitalul Județean Arad pentru pneumonie, a fost diagnosticată cu gripă. Se pare că femeia nu este vaccinată contra gripei. Medicii spun că vaccinarea antigripală protejează persoana vaccinată faţă de virusurile gripale circulante în sezonul respectiv, cuprinse în vaccin, nu şi faţă de toate tipurile de virusuri care dau simptomatologie asemănătoare gripei, dar au evoluţie mai uşoară. La grupele de risc, beneficiile vaccinării antigripale se traduc prin reducerea numărului de cazuri, a complicaţiilor şi a deceselor cauzate de virusul gripal. Vaccinarea atenuează propagarea gripei sezoniere, reducând astfel semnificativ şi cheltuielile publice cu tratamente medicale.

 

Aproape 250 de amenzi la circulație, în 24 de ore

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat 245 de amenzi. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 245 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei. Dintre acestea, 21 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 224 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției