Încarcerat pentru furt

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei ai Secției nr. 5 Rurală Ineu, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis de magistrații Judecătoriei Gura Humorului, pe numele unui tânăr de 26 de ani, din județul Bistrița Năsăud, care are de executat o pedeapsă de 1 an și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt.  Tânărul în cauză a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

             

Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane care nu au respectat prevederile O.U.G. 195/2002.  Polițiștii din Secusigiu au depistat un tânăr de 25 de ani, din Vinga, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Secusigiu fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii era expirată din 2016, acestea fiind atribuite inițial unui alt autoturism, iar autoturismul condus nu este înmatriculat. Polițiștii din Vladimirescu au depistat un tânăr de 27 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autotuism, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Au mai fost depistați în trafic, în timp ce conduceau fără a deține premise de conducere : pe raza localității Șiclău, un tânăr de 25 de ani, din  Grăniceri, și pe raza localității Vinga un bărbat de 46 de ani, din aceeași localitate. Pe numele tuturor celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

 

Șoferi amendați

În 72 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat peste 200 de amenzi în trafic. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 221 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 110.000 de lei. Dintre acestea, 35 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 186 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 13 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției