Zeci de mii de țigări de contrabandă, depistate într-un autoturism

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu cei ai Biroului de Ordine Publică au depistat pe raza municipiului, un autoturism în care se aflau țigări de contrabandă. Polițiștii au depistat pe strada I.C. Bratianu din municipiu, în portbagajul unui autoturism, 50.000 de țigări netimbrate, suceptibile că ar fi provenit din contrabandă. Întreaga cantitate de țigarete și autoturismul utilizat pentru transportul acestora au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

 

Au condus vehicule neînmatriculate și fără permis

Polițiștii au depistat marți, în trafic, trei bărbați care au săvârșit infracțiuni la regimul circulației. Polițiștii Secției nr. 2 Micălaca au depistat pe Calea Radnei, din municipiu, un bărbat de 44 de ani, din Șilindia, în timp ce conducea un moped neînmatriculat. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat și fără a deține permis de conducere. Pe raza localității Vărșand, polițiștii orașului Chișineu Criș au depistat un tânăr de 23 de ani, din Seleuș, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. Pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism, fără permis de conducere. Polițiștii Secției nr. 7 Rurală Lipova au depistat marți, pe DC69, pe raza localității Cladova, un tânăr de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere. În urma verificărilor, s-a constatat că autoturismul nu este înmatriculat, pe numele tânărului fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat și fără permis de conducere.

 

Șoferi amendați

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 56.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 143 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 56.000 de lei. Dintre acestea, 41 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 102 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției