Concurs de infracțiuni rutiere, la Zăbrani

Polițiștii din Zăbrani cercetează un tânăr pentru săvârșirea mai multor infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat în trafic un tânăr de 24 de ani, din Zăbrani, în timp ce conducea o motocicletă pe raza localității Zăbrani, fără a avea numere de înmatriculare. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că motocicleta nu este înmatriculată, iar conducătorul acesteia nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat și fără a deține permis de conducere.

 

Au sustras o sticlă de absinth

Polițiștii Secției nr. 1 Vlaicu cerceteză doi tineri pentru furt. Polițiștii cercetează doi tineri, de 20 și 21 de ani, ambii din județul Iași, depistați în flagrant delict în timp ce sustrăgeau o sticlă de băutură spirtoasă (absinth) din incinta unui supermarket de pe Calea Aurel Vlaicu. Prejudiciul a fost recuperat, pe numele celor doi fiind întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

Șoferi amendați

În doar 48 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 173.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 355 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 173.000 de lei. Dintre acestea, 210 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 145 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 18 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției