Trei minori au încercat să fure dintr-un autoturism

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au identificat trei minori, bănuiți de comiterea infracțiunii de tentativă de furt calificat. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că, în data de 11 martie a.c., adolescenții de 12, 14 și 15 ani, toți din Arad, ar fi încercat să pătrundă într-un autoturism parcat pe strada Simion Balint din municipiu, în scopul sustragerii de bunuri. Minorii sunt cercetați de polițiști pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de furt calificat.

 

 

Au condus fără permis

Polițiștii rutieri au depistat marți in traficul arădean, două persoane care au condus vehicule fără a deține permis de conducere. Polițiștii au depistat pe Bulevardul Revoluției din municipiu, o femeie de 64 de ani, din Vladimirescu, în timp ce conducea un autoturism având suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, și un tânăr de 27 de ani, din Arad, în timp ce conducea un moped având suspendata exercitarea dreptului de a conduce din luna octombrie a anului 2017. Pe numele celor în cauză, au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără a deține permis de conducere.

 

Șoferi amendați

În 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat peste 170 de amenzi în trafic. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei. Dintre acestea, 41 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 133 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției