Mandate de executare a pedepsei închisorii

Polițistii Serviciului de Investigatii Criminale au pus luni, în aplicare două mandate de executare a pedepsei închisorii. Un mandat a fost emis în data de 14 mai a.c., de magistrații Tribunalului Arad, pe numele unui bărbat de 51 de ani din Arad, care are de ispășit o pedeapsă de 4 ani cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.  Un alt mandat a fost pus în executare împreună cu polițiștii postului de poliție Zimandul Nou. Acesta a fost emis pe numele unui bărbat de 36 de ani, care are de ispășit o pedeapsă de 1 an și 3 luni cu închisoarea pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Ambii bărbați au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

 

Au furat din supermarket

Polițiștii arădeni cercetează două persoane pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Polițiștii cercetează o femeie de 48 de ani și un bărbat de 35 de ani, ambii din Arad, depistați în flagrant delict, la sfârșitul săptămânii trecute, în timp ce sustrăgeau produse cosmetic din incinta unor supermarket-uri de pe raza municipiului. Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 250 de lei, a fost recuperat, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

 

Șoferi amendați

În 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 48.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 48.000 de lei. Dintre acestea, 28 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 132 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 9 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției