S-a urcat la volan sub influența alcoolului

Polițiștii orașului Sântana au depistat marți, în trafic, un bărbat care conducea sub influența alcoolului. În urma activităților desfășurate pe linie rutieră, polițiștii au depistat pe raza localității Sântana, un bărbat de 30 de ani, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

             

 

A condus fără permis

Polițiștii orașului Lipova au depistat pe șoselele arădene, un tânăr care conducea fără permis. Marți, pe raza localității Lipova, polițiștii au depistat un tânăr de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tânărul este cercetat de polițiști pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a deține permis de conducere.

 

Șoferi amendați

În 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 68.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 196 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 68.000 de lei. Dintre acestea, 37 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 159 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 15 permise de conducere și 5 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției