A transportat lemne fără documentație legală

Polițiștii orașului Lipova au depistat, joi dimineață, un transport ilegal de lemne. În urma unei acțiuni pentru depistarea persoanelor care nu respectă legislația privind transportul de material lemnos, polițiștii au depistat în trafic un bărbat de 35 de ani, din Șagu, în timp ce conducea o autoutilitară pe D.N. 7, pe raza localității Lipova. În urma controlului autoturismului, în interiorul acestuia a fost depistată cantitatea de 1,73 metri cubi material lemnos din specia fag, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documentația legală. Materialul lemnos, precum și autoturismul în cauză au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, bărbatul în cauză fiind sancționat contravențional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

             

 

Mandate de executare a pedepsei închisorii, puse în aplicare

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei închisorii. Două dintre mandate au fost emise de magistrații Judecătoriei Arad pe numele unei tinere de 22 de ani și a unui bărbat de 33 de ani, din Arad, care au de executat pedepse cu închisoarea de 4, respectiv 3 ani pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism. Al treilea mandat pus în aplicare a fost emis de magistrații Judecătoriei Ineu pe numele unui tânăr de 28 de ani, din Arad, care are de executat o pedeapsă privativă de libertate de 1 an și 4 luni pentru săvârșirea infracțiunii de furt. Toți cei în cauză au fost încarcerați în Penitenciarul Arad.

             

Au săvârșit infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, doi tineri care au încălcat prevederile O.U.G. 195/2002. Polițiștii Biroului de Ordine Publică au depistat un tânăr de 27 de ani, din Șimand, în timp ce conducea un autoturism pe strada Crișan, din municipiu, având valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată. Tot în municipiu, pe Calea Timișorii, a fost depistat de polițiștii Biroului Rutier un tânăr din județul Maramureș, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Recomandările redacției