Țigări de contrabandă, confiscate de polițiștii din Lipova

Polițiștii orașului Lipova cercetează un bărbat pentru contrabandă. În urma verificărilor efectuate de polițiști, a fost depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din Lipova, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate. Procedându-se la controlul autoturismului, în interiorul acestuia au fost depistate 9.000 de țigări de diferite mărci, timbrate necorespunător, susceptibile a proveni din contrabandă. Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată, pe numele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a celui în cauză

 

A condus sub influența alcoolului

Polițiștii orașului Nădlac cercetează un bărbat pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii au depistat marți, în trafic, un tânăr de 29 de ani, cetățean maghiar, în timp ce conducea un autoturism pe DN7, fiind sub influența alcoolului. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice, pe nunele celui în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului.

 

Șoferi amendați

În doar 24 de ore de misiuni, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 130.000 de lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 321 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 130.000 de lei. Dintre acestea, 51 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 270 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 24 permise de conducere și 6 certificate de înmatriculare.

 

Recomandările redacției