Impact între o motocicletă și un autoturism
O tamponare s-a produs marți, în jurul orei amiezii, între un autoturism și o motocicletă. Evenimentul rutier a avut loc pe Calea Aurel Vlaicu, la „Lebăda” și s-ar fi produs din cauza nepăstrării distanței de siguranță în mers. Motociclistul a suferit mai multe contuzii, fiind preluat de o ambulanță SMURD și transportat la spital pentru investigații. De menționat că un alt eveniment rutier a avut loc între localitățile Pâncota și Caporal Alexa, în care au fost implicate un microbuz și o autotutilitară. Circulația rutieră a fost blocată câ­- teva zeci de minute. (C.G.)

Infracțiuni rutiere
Polițiștii arădeni cercetează trei persoane care su săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii orașului Lipova au depistat luni, în trafic, un tânăr
de 22 de ani, din Ususău, în timp ce conducea un autoturism pe DJ682, fără a avea acest drept. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. Tot fără permis de conducere a fost depistat, de polițiștii orașului Ineu, un bărbat de 37 de ani, din Șicula, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Ineu, pe numele acestuia fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infrac­- țiunii de conducere a unui autoturism fără a avea permis de conducere. Pe DJ 709 C, pe raza lo­- calității Iratușu, a fost depistat luni, în trafic, un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un moped neînregistrat. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. (C.G.)

Șoferi amendați
În 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat peste 200 de amenzi în trafic. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 207 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 80.000 de lei. Dintre acestea, 28 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 179 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 27 permise de conducere și șapte certificate de înmatriculare. (C.G.)

Recomandările redacției