Mandat european de arestare, pus în aplicare

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare un mandat european de arestare. Mandatul a fost emis de autoritățile judiciare din Austria pe numele unui bărbat de 40 de ani, din Arad, bănuit de săvârșirea de infracțiuni contra proprietății pe teritoriul acestui stat. Magistrații Curții de Apel Timișoara au dispus reținerea bărbatului pentru 24 de ore.

 

Au furat din magazine

Polițiștii arădeni cercetează trei persoane care au furat din magazine de pe raza municipiului. Polițiștii cercetează un bărbat de 50 de ani, din județul Bihor, și două femei, de 48 și 26 de ani, din Săvârșin, depistați în flagrant delict în timp ce sustrăgeau produse alimentare și bunuri nealimentare din incinta unor supermarketuri din Arad. Prejudiciul total, în valoare de 580 de lei, a fost recuperat, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.           

 

Conducători auto, cercetați pentru infracțiuni rutiere

Mai multe persoane au fost depistate de polițiști în timp ce au săvârșit infracțiuni la regimul circulației rutiere. Polițiștii Secției nr. 6 Rurală Beliu au depistat marți, în trafic, un bărbat de 41 de ani, din Răpsig, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 793, pe raza localității Beliu. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu o alcoomie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost depistat un tânăr de 20 de ani, din Arad, în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Revoluției. Conform procedurii, celor în cauză le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele lor fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului. Polițiștii Serviciului Rutier au depistat un tânăr de 21 de ani, din Lipova, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitate, având valabilitatea numerelor de înmatriculare provizorii expirată din data de 13 iunie a.c.. Pe numele tânărului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autoturism neînmatriculat.

Recomandările redacției