Cod galben de inundații în Arad și alte județe
Institutul Național de Hidrologie și Godpodăriei a Apelor a emis un avertisment de cod galben de inundații în mai multe județe. În intervalul 25.07.2018 ora 15:00 – 27.07.2018 ora 24:00, fenomene hidrologice periculoase se pot produce pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa – sector intrarea în ţară, Vişeu, Iza (judeţul Maramureş), Someşul Mare – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Bistriţa Năsăud), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (judeţele: Hu­nedoara și Arad), Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Mureş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval confluenţă Arieş – amonte confluență Târnave, Mureş – afluenţii afe­renţi sectorului aval confluenţă Târnave (judeţele: Alba, Cluj, Sibiu, Hunedoara şi Arad). (C.G.)

Sub influența alcoolului
Polițiștii Secției nr.3 Rurală Chișineu-Criș au depistat în trafic, un bărbat care conducea sub influența alcoolului. Polițiștii au depistat pe raza localității Șiclău, un bărbat de 36 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară având o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la cea mai apropiată unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice. Conducătorul auto este cercetat pentru conducere pe drumurile pu­- blice a unui autoturism sub influența alcoolului. (C.G.)

Șoferi amendați
În 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi de peste 70.000 de lei. Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 139 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 75.000 de lei. Dintre acestea, 28 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 111 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute zece permise de conducere și opt certificate de înmatriculare. (C.G.)

Recomandările redacției