Pe scurt

0
300

Au furat aparatură dintr-o şcoală

Poliţiştii Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Lipova au identificat trei tineri, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere, pe raza localităţii Milova, fapte rămase iniţial cu autori necunoscuţi. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în perioada 26-28 septembrie a.c., cei trei tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 22 de ani, ar fi pătruns, prin escaladare, pe o fereastră, în incinta unei unităţi de învăţământ din localitatea Milova, de unde ar fi sustras un monitor LCD, două boxe de calculator şi alte componente de calculator. De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că, cei în cauză ar fi distrus şi altă aparatură birotică din aceeaşi locaţie, cauzând astfel un prejudiciu total de aproximativ 4.200 de lei. Cei trei tineri sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

 

A tăiat şi furat mai mulţi arbori

În data de 18 noiembrie, poliţiştii Secţiei nr. 5 Poliţie Rurală Ineu au depistat în flagrant un bărbat, care a tăiat ilegal şi sustras mai mulţi arbori. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost depistat de poliţişti în timp ce tăia ilegal şi sustrăgea 34 de arbori din specia cer şi salcâm, de pe un teren cu vegetaţie forestieră situat pe raza localităţii Şilindia, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 830 de lei. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori şi furt de material lemnos, întreaga cantitate de material lemnos fiind reţinută în vederea continuării cercetărilor.

 

Amenzi în trafic

În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în trafic în valoare totală de 67.000 lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 257 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 67.000 de lei. Dintre acestea, 63 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 194 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 17 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.