Furt din locuinţă
Poliţiştii Secţiei nr. 2 Micălaca au identificat un bărbat, bănuit de comiterea unui furt dintr-o locuinţă. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 20 august, bărbatul de 39 de ani, din Arad, ar fi pătruns prin folosirea de chei potrivite într-o locuinţă de pe strada Splaiul General Gheorghe Magheru, din municipiu, de unde ar fi sustras bijuterii din aur şi suma de apro­ximativ 4.300 de lei. Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. (C.G.)

Infracţiuni în trafic
Poliţiştii rutieri au depistat în trafic două persoane care au săvârşit infracţiuni rutiere. Astfel, a fost depistat în trafic, pe DJ 708 C, pe raza localităţii Ghioroc, un bărbat, de 48 de ani, în timp ce conducea un moped fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, un alt bărbat, de 57 de ani, a fost depistat în tra­fic, pe raza localităţii Tisa Nouă, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Pe numele celor în cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.  (C.G.)

Şoferi amendaţi
În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 62.000 lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 175 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei. Dintre acestea, 37 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 138 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 12 certificate de înmatriculare. (C.G.)

Recomandările redacției