Accident produs din cauza zăpezii
Prima ninsoare a acestui an nu a rămas fără urmări. Deşi maşinile de deszăpezire au putut fi văzute pe străzile din municipiu, după ce a început să ningă, proprietarii a trei autoturisme, care circulau în zona Subcetate au fost loviţi de ghinion. Asta, după ce un BMW a derapat, a pătruns pe contrasens şi a lovit un Kia Sportage şi un VW. Din informaţiile pe care le avem, o persoană a fost transportată la spital, pentru îngrijiri. (L.Ş.)

Mandat european de arestare

În data de 2 ianuarie, poliţiştii Biroului de Ordine Publică au depistat un bărbat, pe numele căruia exista un mandat european de arestare. Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, din judeţul Prahova, a fost depistat pe raza municipiului, pe numele său existând un mandat european de arestare emis de către autorităţile judiciare de Franţa pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie pe teritoriul acestui stat. Conform procedurii, cel în cauză a fost prezentat, de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, magistraţilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care au dispus reţinerea sa pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, în vederea predării către autorităţile franceze.

 

Şoferi amendaţi

În doar 48 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 110.000 lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 320 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 110.000 de lei. Dintre acestea, 230 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 90 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate,          efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare.

 

Sfaturi rutiere IPJ

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, IPJ Arad recomandă conducătorilor de autovehicule: să reducă viteza de deplasare, în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei, să circule cu o viteză de 30km/h în localităţi şi 50km/h în afara acestora; să-şi asigure o bună vizibilitate curăţând parbrizul, luneta şi geamurile laterale; să asigure buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi a sistemului de climatizare şi dezaburire; să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autoturismul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă; să echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare sezonului rece; să nu frâneze sau să vireze brusc şi să folosească cu precădere frâna de motor; să respecte semnalele şi indicaţiile agenţilor de circulaţie.

Recomandările redacției