Cercetaţi pentru furtul unei poşete

Doi minori, bănuiţi de furtul unei poşete, au fost identificaţi de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 17 decembrie 2015, adolescenţii, ambii de 14 ani, din Arad, prin distrugerea geamului portierei stânga faţă, ar fi pătruns într-un autoturism parcat pe strada Cocorilor din municipiu, de unde ar fi sustras o poşetă, cauzând un prejudiciu în valoare de aproximativ 500 de lei. Pe numele celor doi a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

Mandat de executare

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus ieri în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii. Mandatul a fost emis la data de 26 noiembrie 2015, de magistraţii Judecătoriei Caransebeş, pe numele unui tânăr, de 23 de ani, din judeţul Bihor, urmărit naţional, care are de ispăşit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni cu închisoarea pentru furt calificat. Tânărul a fost încarcerat în Penitenciarul Arad.

 

Şoferi amendaţi

În doar 24 de ore, poliţiştii rutieri au aplicat amenzi în valoare de 82.000 lei. Oamenii legii au efectuat, atât în municipiu, cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere. Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 265 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 82.000 de lei. Dintre acestea, 130 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 135 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 14 permise de conducere şi 5 certificate de înmatriculare.

Recomandările redacției