Locuitorii din zona  Boul Roșu – Romanilor, racordați la sistemul centralizat, nu au mai avut apă caldă de la țeava propriilor robinete de mai bine de  lună de zile. Inițial a fost anunțată o întrerupere a furnizării de apă caldă între 19 și 29 august.

 „Normal” că termenul nu a fost respectat, așa cum se întâmplă în imensa majoritate a cazurilor la noi, atunci când este vorba de a asigura servicii pentru cetățeni. Amintim că zona  Romanilor depinde acum și de o lucrare, amplă e drept, care se desfășoară pe traseul Bulevardului Dragalina. Obiectivul se numește „Termoficare în Arad- Reabilitarea rețelelor de transport și distribuție a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou”. Este vorba de schimbarea conductelor vechi de apă caldă și căldură. Lucrarea este comandată de Primăria Municipiului Arad și executată de către Elsaco Botoșani, având ca beneficiar CET Hidrocarburi Arad. Este vorba de două tronsoane pe traseul Dragalina –podul Decebal, în lungime de circa 600 de metri  și cel de-al doilea de la Podul Decebal, până  la capătul Bulevardului Dragalina, având 240 de metri. Furnizarea apei calde către blocurile din zona Romanilor este condiționată și de finalizarea  acestei lucrări. Cum spuneam, primul termen a fost deja depășit.

Un nou termen, depășit cu…brio 

S-au mai cerut două săptămâni de păsuire de către executant. S-a înaintat și o dată și anume 14 septembrie. Ziarul nostru  a scris despre faptul că lucrurile nu merg așa cum trebuie la această investiție.  Că mai mult se stă decât se lucrează. Vara a trecut, ca și vacanța și, ce să vezi, a început un nou an școlar. Iar pe Dragalina se găsesc și cele mai multe licee din Arad. Pe acest drum,   circulația oricum se desfășoară cu mare dificultate, mai ales în orele de vârf. În plus, acum traficul este și mai aglomerat. Iar anul școlar a debutat cu… restricții de circulație pe acest bulevard. Tocmai din cauza acestor lucrări.   Pe o placă din zona șantierului stă  lipit un anunț în care se spune: „În urma notificării constructorului se prelungește perioada de sistare a apei calde pentru consumatorii arondați la P.T. 23 , P.T. 19 și Modulele de pe Calea Romanilor, până în data de 14 septembrie 2019. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere”. Semnează Conducerea SC CET Hidrocarburi Arad SA.

Încet, foarte încet și …deloc

Am constatat ori de câte ori am mers în zonă, că nu prea sunt oameni care să lucreze. Degeaba ai utilaje, materiale și tot ce tebuie, dacă nu este cine să le pună în operă. Și nici… roboți nu prea am văzut, care să facă treaba  mai bine, mai repede. Că doar n-om fi în Japonia. Dar care este părerea principalului beneficiar și anume CET Hidrocarburi Arad?

Oamenii noștri sunt în teren pentru a vedea cum merg lucrurile, însă noi nu prea avem pârghii cu care să grăbim lucrurile. Antreprenorul general Elsaco Botoșani a subcontractat lucrarea unei alte firme, care am văzut și noi că nu prea are oameni în teren. Ori așa este foarte greu. În ultimele zile, la observațiile noastre s-a lucrat mai intens și rezultatele se văd. Oricum ei ne-au promis ca ultimul termen până la care vor finaliza lucrarea pe tronsonul în cauză va fi 28 septembrie. În orice caz eu pot să spun că odată cu începerea sezonului rece, arădenii racordați la sistemul de termoficare vor avea căldură în apartamente”, a precizat ing. Victor Ciulean, director general la CET Hidrocarburi Arad. S-a mai progresat ceva, e drept, dar ritmul este unul departe de unul care s-ar  impune pentru o lucrare care trebuie predată în 24 de ore. Asta adcă vrei să te ții de al treilea termen promis…

 Căci mâine  se împlinește sorocul.  Este lumină până la ora 19 , vremea este bună, deci s-ar putea lucra în ritm alert. Ici, colo câte doi-trei oameni care nu par a se zori prea tare. După ora 17 nu mai vezi pe nimeni.   Doar țevi prin care trece aerul, nisip și utilaje care așteaptă să lucreze. Și cetățeni ai Aradului care în loc de apă caldă, primesc scuze pentru…disconfortul creat.

  • Cetatean spune:

    Bani aruncati pe apa sambetei. Termoficarea centralizata, fara o sursa de caldura regenerabila (geotermal, solar, vant sau biogaz) este sortita „mortii clinice”

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției