Dacă o vacanță peste hotare este opțiunea pentru minivacanța de 1 Decembrie, atunci cel mai bine ar fi să alegeți să plecați spre Serbia, la toate punctele de frontieră timpul de așteptare nu depășește 10 minute. Dacă aveți direcția spre vest… veți avea o problemă la vamă, pe autostradă se stă și 120 de minute. Polițiștii de Frontieră ne asigură că sunt la post.

La Vama Nădlac, cea de pe drumul național, durata de așteptare la vamă este de 60 de minute. Cea de pe autostradă are timp de așteptare de 120 de minute, așadar ”dotați-vă” cu multă răbdare. Situația e aceiași si la vama Cenad, unde se stă tot 60 de minute. Miercuri dimineața, la vămile spre Serbia, de la Valcani, Jimbolia, Foeni și Moravița, timpul de așteptare anunțat este de zece minute.

Pentru a face față unui aflux crescut de tranzit, Poliția de Frontieră a anunțat că a suplimentat personalul din vămi.

În acest sens, s-au dispus o serie de măsuri pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ la frontieră. Pentru fluidizarea traficului, se va suplimenta numărul polițiștilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, conform debanat.ro.

Totodată, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de ieşire din ţară sau de intrare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Reprezentanţii Poliției de Frontieră au anunțat vor menţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune, astfel încât controlul să se desfășoare cu operativitate.

Recomandările redacției