Pecheziții în Arad și Hunedoara într-un dosar de înșelăciune cu locuri de muncă

0
833

Polițiștii de la „Crimă Organizată” și procurorii DIICOT din Timișoara au făcut șapte percheziții în județele Arad și Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice și înșelăciuni. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane în scopul obținerii de bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate”, se arată într-o informare a Poliției Române.

Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și oferea detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 și 500 lei, pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română.  

Nu mai puțin de 9 persoane au fost conduse la sediul DIICOT, în vederea audierii și luării măsurilor legale. Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea crimei organizate din Alba. La acțiune au participat și jandarmi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.