Prima divizionară terță arădeană ce a demarat cantonamentul estival e chiar nou promovata, Progresul Pecica. De duminică, „galben-albaștrii” s-au cazat la Vila Bogdan din Moneasa, iar ieri au început antrenamentele sub comanda trioului de antrenori Dan Stupar, Dan Țapoș și Marius Grad. Acesta din urmă revine la Progresul după un an de zile ca și „secund”, înlocuindu-l pe Nicolae Mitu, care nu și-a putut rezolva problemele la servici și a fost nevoit să decline propunerea fostului său coleg de la UTA. Din delegația pecicană la munte mai fac parte Cristi Pilan, directorul sportiv al clubului și Natanael Pană, în tripla sa calitate de preparator fizic, maseur și fizioterapeut.
La nivel de lot, față de jucătorii care au evoluat în amicalul contra UTA-ei, mai sunt trei noutăți. Vorbim despre atacantul de 21 de ani al celor de la Iratoșu, Răzvan Apostol, care s-a și înțeles verbal cu pecicanii, dar și de juniorii de 2001, Răzvan Ilan și Dragoș Grigore. Primul este fundaș dreapta și vine de la Ghiroda, iar al doilea e atacant și a mai lucrat cu Stupar la Centrul de Execelență Mureș.
În rest, vor răspunde comenzilor:
Gârlea, Iosub – portari
Țugulescu, Wild, Gabor, Blănaru, Aldan, Vancea (LPS Bihor) – fundași
S. Popa, Tiric, Arsene, Copil, A. Iuga, Moraru, Mager, Olteanu (Avântul Periam), Tamaș (LPS Bihor)- mijlocași
Bozian, Puie – atacanți
De fapt, Iosub și Arsene, cel care s-a căsătorit și și-a botezat fetița sâmbătă, vor urca la Moneasa doar în cursul după-amiezii, în timp ce Ponta va rata tot stagiul de pregătire. Fotbalistul de bandă dreapta nu a putut scăpa de la servici și se va alătura lotului peste o săptămână, când vor fi reluate antrenamentele la Pecica.
Până vineri, pecicanii vor efectua câte două ședințe de pregătire pe zi, doar pe terenul din Moneasa. Recuperarea după efort va fi făcută la Hotelul Parc. Sâmbătă dimineața, Progresul se întoarce acasă cu un al doilea test al verii pe terenul prim divizionarei județene, Șoimii Șimand.

Recomandările redacției