Cu aproape două săptămâni înaintea startului noii stagiuni de Liga a III-a, formațiile arădene și-au aflat adversarii din runda inaugurală, dar și ordinea în care vor înfrunta și restul combatantelor până la vacanța de iarnă. Față de împărțirea pe serii (cinci la număr) făcută joi, Federația Română de Fotbal a mai operat mici schimbări, cauzate de retragerea de ultim moment a celor de la CSM Târgu Mureș. În seria a IV-a, ce ne interesează prin prezența a cinci formații arădene, a apărut CSO Filiași și a dispărut Metalurgistul Cugir.
Iată, însă, componența finală a seriei a IV-a și programul primei runde: U Craiova 1948 SA, CS Gilortul Târgu Cărbunești, ACS Flacăra Horezu, CS Viitorul Dăești, LPS Cetate Deva, CS Hunedoara, ACSO Filiași, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, ACS Poli Timișoara, CSC Dumbrăvița, AS Fortuna Becicherecu Mic, CS Șoimii Lipova, CS Gloria Lunca-Teuz Cermei, CS Național Sebiș, CS Crișul Chișineu Criș, ACS Progresul Pecica
Etapa I, 23-24 august 2019
Fortuna Becicherecu Mic – ACS Poli Timi­șoara
Progresul Pecica – Crișul Chișineu Criș
Dumbrăvița – Cetate Deva
Ghiroda și Giarmata Vii – Gloria Lunca-Teuz Cermei
Viitorul Dăești – CS Hunedoara
Național Sebiș – Flacăra Horezu
Șoimii Lipova – U Craiova 1948
Gilortul Târgu Cărbunești – ACSO Filiași
După cum se obsevră, județul Arad este cel mai bine reprezentat în seria a IV-a a Ligii a III-a. După promovarea celor de la Progresul Pecica, numărul formațiilor arădene a crescut la cinci și odată cu el și cel al derby-urilor județene. Majoritatea dintre ele sunt concentrate în prima parte a turului de campionat, etapa cu numărul doi fiind singura din primele opt ce nu programează o „ciocnire” între divizionarele terțe arădene. Avem și o „dublă”, dar spre finalul turului, pe 9 noiembrie. Dar iată tabloul celor zece 10 derby-uri arădene rezultat după tragerea la sorți a țintarului Ligii a III-a:
Etapa I, 24 august: Progresul Pecica – Crișul Chișineu Criș
Etapa III-a, 7 septembrie: Național
Sebiș – Gloria Lunca-Teuz Cermei
Etapa a IV-a, 14 septembrie 2019: Gloria Lunca-Teuz Cermei – Șoimii Lipova
Etapa a V-a, 21 septembrie 2019: Național Sebiș – Crișul Chișineu Criș
Etapa a VI-a, 28 septembrie 2019: Crișul Chișineu Criș – Șoimii Lipova
Etapa a VII-a, 05 octombrie 2019: Național Sebiș – Progresul Pecica
Etapa a VIII-a, 12 octombrie 2019: Progresul Pecica – Șoimii Lipova
Etapa a XII-a, 09 noiembrie 2019: Crișul Chișineu Criș – Gloria Lunca-Teuz Cermei și Național Sebiș – Șoimii Lipova
Etapa a XIV-a, 23 noiembrie 2019: Progresul Pecica – Gloria Lunca-Teuz Cermei

Recomandările redacției