În weekend se trag concluziile primei jumătăți a stagiunii fotbalistice în Liga
a III-a. Indiferent de ceea ce se va întâmpla în ultima rundă a turului, Progresul Pecica iese pe un mare plus. Din postura de nou- promovată, gruparea „galben-albastră” a navigat mereu în ape sigure, fiind etape la rând și pe locul 2. Acum a căzut pe ultima treaptă a podiumului și-și dorește să rămână acolo măcar până la primăvară.
Asta se traduce printr-o victorie în județul vecin, contra Devei, vineri, cu începere de la ora 14. Arena de la poalele Cetății a intrat în renovare, așa că pecicanii se vor deplasa până la Simeria pentru a da piept cu trupa lui Ștefan Nanu. Aceasta este neînvinsă de patru runde și a trecut la „mustață” de linia ce anunță retrogradarea. „Într-adevăr, întâlnim o formație ce pare a fi într-o creștere de formă sportivă, cu destui fotbaliști tineri, interesanți. Dar și ei, ca și majoritatea echipelor din această serie, și aici ne includ și pe noi, au oferit și surprize neplăcute. În afară de echipa din Craiova, nicio alta nu a avut constanță în rezultate, după principiul oricine poate încurca pe oricine. Nu ne-a picat deloc bine înfrângerea de acasă cu Cermeiul, dar am discutat pe această temă cu băieții și am spus că acum nu mai avem ce face decât să ne revanșăm cu o victorie în ultima etapă a turului. Dacă o vom reuși vom încheia acest tur pe podium, adică pe un loc ce ne face cinste ca și echipă nou-promovată. Sigur, personal, dar cred că și jucătorii, ne-am fi dorit și mai mult, am mers la victorie în fiecare meci, doar că socoteala de acasă nu se potrivește întotdeauna cu cea din târg. Dar, repet, cu trei puncte luate la Simeria, am intra liniștiți în vacanță. Eu sper că băieții să fie montați și pentru acest ultim meci, am insistat și o să insist pe factorul motivațional, căci știu prea bine că la acest nivel câteodată aerul de vacanță se respiră mai repede și nu pot fi de acord cu acest lucru la echipa pe care o antrenez”, a spus Dan Stupar.
Antrenorul Progresului a împlinit chiar ieri 52 de ani și, probabil, jucătorii vor dori să-i facă cel mai dorit cadou, trei puncte contra celor de la Deva. Suspendați, Țugulescu și S. Popa vor lua loc în tribune la Simeria, ca și Ponta sau Creța, de altfel, ambii fiind accidentați. Nanu nu va putea conta pe mijlocașii Marton și Țoiu, eliminați etapa trecută la Becicherecu Mic, cu ocazia remizei albe scoasă de deveni.
Formații probabile:
Deva: Apostol – Subțirică, Radak, Bogdanovici, Doboș – Cocan, Jude – Chivu, Bîrsan, Lupu – Iana
Pecica: Gârlea – Ilan, Gabor, Wild, Aldan – Arsene, Tamaș – Moraru, Puie, Bo­zian – Szekely.

Recomandările redacției