peiiDupă 12 ani, clubul Progresul Pecica a decis că a sosit momentul despăr­țirii de Mihai Țîrlea și Emerich Hirmler, antrenorii cei mai longevivi din campionatul județean. Mișcarea survine ca rezultat al schimbării radicale care s-a produs în această iarnă la Pecica, gruparea fiind preluată de un grup de sponsori ce a ales să meargă pe mâna lui Dorin Peii.
Doru Lengyel, noul manager al Progresului, a vorbit despre modificări și a expus dorințele pecicanilor. „Dorim să le mulțumim lui Mihai Țîrlea și lui Emerich Hirmler pentru tot. Noua conducere a clubului a considerat că e necesar un șoc la echipă, iar cel puțin până în vară am decis să-l instalăm pe banca tehnică pe Dorin Peii, tot din cadrul clubului, el fiind și în continuare antrenorul juniorilor”, a precizat conducătorul.
La nivel administrativ, Lengyel a dezvăluit că noul președinte al Progresului e Ioan Koppandi, care conduce un Consiliu de Administrație format din unsprezece persoane, inclusiv primarul Peti Antal, conducerea orașului asigurând și pe mai departe sprijin echipei. Organizator de competiții rămâne Ștefan Pete, iar experimentatul Mihai Grozav îi va da o mână de ajutor lui Dorin Peii în pregătirea echipei. Cel care a apărat buturile echipelor UTA, Ineu, West Petrom sau ACU are și o grupă de juniori, sector în care activează și antrenorul Dinu Moldovan.
Trei transferuri perfectate
Trecând la lot, după readucerea atacantului Cosmin Trif, s-a reușit și cea a lui Vasilca, de la Semlac, tot de la vecini sosind și atacantul Radu Mailat.
„Mai sunt doi jucători în probe, am dori să mai aducem măcar încă doi, printre care și un mijlocaș. Vom vedea ce ne cere antrenorul”, a menționat Doru Lengyel. Trif revine la Pecica după jumătate de an petrecută la Crișul Chișineu-Criș. El a și jucat în prima etapă a returului (în luna decembrie), 3-4 cu Șofronea, când a și marcat un gol.
Progresul s-a reunit pe 14 ianuarie și se pregătește la Pecica într-un sistem minicentralizat. După două săptămâni, începe și perioada meciurilor de verificare, iar returul e abordat cu gânduri de mai bine. Progresul s-a reunit pe 14 ianuarie și se pregătește la Pecica într-un sistem minicentralizat. După două săptămâni, începe și perioada meciurilor de verificare, iar returul e abordat cu gânduri de mai bine.
„Noi credem că valoarea echipei nu e de locul ocupat acum. Sperăm nu doar să evităm retrogradarea, ci să urcăm, în primă fază, spre locurile 12-14. Gânduri sunt, dacă lucrurile merg cum ne dorim, sperăm la mai bine în viitor”, a concluzionat Lengyel.
După ce ani buni a fost în prima jumătate, Progresul Pecica e acum penultima clasată, cu doar 4 puncte strânse la jumătatea sezonului.

Recomandările redacției