Pecica, peste Sântana la revenirea din cantonament: atacanții lui Stupar au făcut diferența!

0
201

Progresul Pecica a pus punct cantonamentului de 6 zile de la Moneasa cu un meci de verificare disputat în drum spre casă, la Sântana. Aici, i-a așteptat Unirea, antrenată din această iarnă de Mihai Roșca, care debutase mirecuri cu o înfrângere la limită, 1-2, în fața celor de la Șoimii Lipova. Scorul a fost în oglindă și sâmbătă, cu diferența că de această dată divizionara terță a fost mereu în față pe tabelă.
Între câteva ratări importante, pecicanii au și marcat de două ori până la pauză. Au făcut-o prin atacanții săi, Dan Puie (șut plasat la colțul lung după o acțiune a lui Capătă) și Alex Capătă (execuție cu sânge rece după o pasă filtrantă a lui Puie).
În partea secundă, Dan Stupar, Marius Grad și Dan Țapoș au aruncat în luptă și câțiva juniori din pepiniera proprie, care nici nu au participat la cantonamentul de la Moneasa și Sântana a fost echipa ce a jucat și a atacat mai mult. Însă, echipa gazdă doar a reușit să reducă din dezavantaj, prin Stanciu, la o dublă eroare a portarului Iosub.
„Ole” Roșca a amestecat din nou puțin „cărțile” în dorința de a găsit cea mai bună formulă de joc. „Am început într-un sistem nou de joc, cu jucători care au intrat după pauză miercuri, încerc să-mi dau seama pe ce posturi dau cel mai bun randament unii jucători. Prima parte a fost clar a celor de la Pecica, portarul Rusu a evitat o diferență și mai mare pe tabelă, iar a doua a noastră. Încercăm să progresăm de la antrenament la antrenament, ne mai trebuie neapărat un atacant, mai ales că, din câte am înțeles, Gherghel va pleca de la noi”, ne-a declarat antrenorul „roș-negrilor”.
Atâta timp cât s-a aflat pe teren cu jucătorii din lotul de 18, Progresul Pecica a fost, evident, echipa mai bună și asta chiar dacă Capătă și colegii săi veneau după o săptămână epuziantă în cantonamentul de la Moneasa. „În proporție de 80-90%, ne-am atins obiectivele în stagiul de pregătire. Condițiile de cazare, masă, refacere au fost excelente și toți băieții s-au implicat maxim în atrenamente. Păcat că nu
există un teren, două, de iarbă naturală, de o calitate bună, la Moneasa, căci altfel stațiunea îți oferă toate condițiile de pregătire. Dar, am improvizat, ne-am des­curcat bine pe terenul de la tabără și traseele de alergare din stațiune. Cel mai important este că acumulat și am fost feriți de probleme medicale majore. Doar Sergiu Popa resimte ceva dureri la genunchi, după ce a avut ceva probleme și la inghinali, dar nu cred să fie ceva serios. Scopul ni l-am atins și la amicalul de azi, chiar dacă ar fi trebuit să fim mai pragmatici. Dar, e normal să nu iei cele mai bune decizii când ești încărcat fizic și psihic. Mă bucur că și copiii au intrat bine în joc, și-au făcut binișor treaba, o să încercăm să-i integrăm treptat în lotul nostru. Băieții au liber până marți, după care ne întoarcem la treabă”, ne-a mărturisit Stupar.
Formații:
Sântana (prima repriză): Fl. Rusu – Maghici. Pașca, Paven, Peia – R. Popa, Bodea, Martin – Stnaciu, Băd, Marc.
Sântana (repriza a doua): Csurka – Savin, Pașca, Istin, Maghici – Stanciu (70 Olteanu), Bodea, Tomuț, Parlapan – R. Popa, Băd (70 Moldovan).
Pecica: Gârlea (60 Iosub) – Ilan (60 Ciba), Gabor (60 Deliman), Wild (46 Țugulescu), Aldan (70 Dancă) – Bozian (60 Bănățan), Tamaș (46 Moraru), Arsene (60 Răchită), Mateucă (46 A. Iuga) – Puie (46 Szekely), Capătă (60 Graure).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.