petcut2Formația pregătită de Mihai Petcuț a reușit un nou succes categoric în fața „lanternei” Banatul Sânicolau Mic. Dubla lui Tegbo și reușitele lui Riviș, Peii, Trif și Arsene au stabilit scorul de tenis (6-0) pentru Pecica. „A fost un meci normal pentru noi, pe care l-am luat în serios și am jucat în aceeași manieră responsabilă. Probabil, aceasta e diferența dintre cele două echipe, a fost un rezultat normal, dar muncit. Am trimis pe teren prima echipa, am insistat toată săptămâna să fim concentrați și să luăm această partidă cât mai în serios”, a comentat tehnicianul liderului.
Progresul are un avans liniștitor în clasament față de Gloria, trupă ce nu știe încă dacă va duce la bun sfârșit campionatul. Tocmai de aceea, la Pecica au început discuțiile legate de îmbunătățirea bugetului. „Mai avem patru meciuri de disputat până la pauză, când putem să tragem linie. Vrem să vedem cum terminăm turul, să vedem pe ce loc suntem și atunci putem să facem planuri. Sunt în aceste momente discuții cu Primăria, cu alți oameni de afaceri, să vedem cine ne poate ajuta. Cei care conduc clubul la această oră sunt oameni foarte serioși și nu vor să promită ceva ce nu pot oferi. Ne-au spus că acesta este lucrul cel mai important pentru ei, să ofere la timp tot ce ne-au promis și mi se pare foarte important acest lucru.  Ei se întind cât de mult își permit, dar e clar că un loc unu la sfârșitul turului ar genera discuții cu alți oameni capabili să ne ajute”, a mai punctat Petcuț.
Tehnicianul a atacat și un alt aspect important în vederea unui posibil baraj de promovare în Liga a III-a. „Nu mă gândesc foarte mult la întărirea lotului, pentru că din punct de vedere valoric la această oră ne putem bate de la egal la egal cu orice campioană a Ligii a IV-a. Noi facem însă doar trei antrenamente pe săptămână, 80% dintre elevii mei lucrează. Iar dacă ajungem la baraj și întâlnim pe Poli sau campioana din Oradea, vom da peste jucători care își câștigă existența exclusiv din fotbal și se pregătesc zilnic. Practic, noi suntem semi-profesioniști în acest moment, o promovare ar însemna să devenim profesioniști. Jucătorii au experiență, își doresc să promoveze, oamenii ne ajută atât cât pot, dar ofer și un exemplu clar, partida cu Gloria. Ca valoare am fost peste ei, dar ne-au dominat din punct de vedere fizic”,, a încheiat Mihai Petcuț.

Recomandările redacției