Pecica sărbătorește, a promovat în Liga 3-a după barajul cu Hațegul!

0
633

Progresul Pecica s-a impus cu 1-0 în returul barajului pentru promovarea în Liga a III-a, împotriva celor de la Retezatul Hațeg, după ce a câștigat și prima manșă cu 2-1. Așadar, echipa antrenată de Dan Stupar va fi cea de-a cincea trupă din județul nostru în eșalonul terț, după Șoimii Lipova, Gloria Lunca Teuz Cermei, Național Sebiș și Crișul Chișineu-Criș.

Pecica a început în forță și a dominat autoritar prima jumătate de oră. Scorul pauzei a fost 1-0, prin golul înscris de Puie în minutul 6. Atacantul Progresului a primit un balon de la Măgulean la 19 metri și a tras frumos, la semiînălțime, lângă bara din dreapta portarului Pașca. Mai apoi, Huțanu era aproape să scape singur cu portarul, dar a fost oprit de intervenția lui Ardelean. În minutul 38, Dan Stupar a fost forțat să facă două schimbări după accidentarea lui Țugulescu și „galbenul” lui Ponta, cei doi fiind schimbați cu T. Bodri și Copil. Pe final de repriză, Pecica își putea mări avantajul, dar Măgulean și Puie nu au reușit să finalizeze să-și cadreze șuturile din poziție bună.

Mitanul secund a început pozitiv pentru gazed. Țiric și Popesc au fost aproape de egalare, dar nici ei nu au avut luciditatea necesară în fața porții. Până la final, mai aproape de gol au fost tot pecicanii, prin Huțanu și Puie, dar Țiric, cel mai bun jucător al Hațegului din această „dublă”, a avut și el șansa unui 1-1 care, însă,  nu îi ajuta cu nimic pe hunedoreni.

La final, campioana Aradului s-a bucurat împreună cu suporterii și cei din conducere, mai ales că în acest sezon a câștigat tot ce se putea câștiga: Liga 4-a, Cupa României și mai ales promovarea în eșalonul terț. Ratase acest obiectiv în urmă cu 4 ani, iar în eșalonul trei a jucat sub numele de West Petrom în urmă cu 19 ani.

Formații:

Hațeg: Pașca – Ardeleanu, Ionașcu, Marcu (65 Tomoni), Tămășiloni (82 Enache) – Pițigoi, Pușcă – Popa (75 Dăncescu), Buzducea, Țiric – Popesc. Antrenor: Flavius Itul.

Pecica: Rusu – Țugulescu (38 T. Bodri), Gabor, Wild, Aldan – A. Ponta (38 Copil), S. Popa, Arsene, Huțanu – Puie (85 Blănaru), Măgulean (61 Moraru). Antrenor: Dan Stupar.

Arbitri: Vladimir Nagy (Aiud) – Radu Pașcu (Satu Mare), Ludovic Zifceac (Aleșd).

Observatori FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara), Antonie Burtea (Reșița).

Mnerie Calin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.