Stagiunea 2018-2019 se va încheia oficial odată cu manșa secundă a barajelor de promovare în Liga a III-a. Una dintre acestea va decide soarta celor de la Progresul Pecica, care are de transpirat serios în Țara Zimbrilor după scorul din tur. Trupa lui Stupar s-a impus la limită, cu
2-1, în fața lui Retezatul Hațeg, care la 1-0 sau orice victorie la două goluri diferență va esca­lada un eșalon.
Hunedorenii chiar au mari speranțe după cele întâmplate în urmă cu o săptămână, deși, nici până la această oră, nu au un plan solid pentru Liga a III-a. Dar, asta nu înseamnă că nu vor dori să treacă de pecicani, mai ales acum când au văzut că se poate. „Nu mi-a venit să cred cât de slab am început meciul de la Pecica, băieții au fost timorați, presiunea era prea mare. A fost și foarte cald, iarba cam mare pentru o echipă combinativă ca a noastră, astfel că eram la un pas de dezastru. Golul lui Țiric a fost salvator, apoi la pauză am vorbit cu antrenorul, el cu băieții și am reușit ca în repriza a doua să echilibrăm jocul, am avut și noi ocazii pe lângă cele mai multe ale gazdelor. Personal mi-a plăcut meciul, a fost peste ceea ce am văzut eu la liga a patra, multe faze de poartă, goluri, e bine că nu am pierdut la scor. După acest prim meci, băieții noștri au prins curaj, au văzut că adversarul nu este chiar atât de puternic. Dacă avem atitudine bună, putem să câștigăm. Suntem optimiști, avem încredere în băieți. Șansele sunt 50-50 %, cred eu. Avem nevoie de victorie, deci trebuie să marcăm și să nu luăm gol. Am încredere în antrenor și jucători, vom juca acasă în fața a 1.000 de oameni, pe un teren pe care îl cunoaștem bine și unde putem câștiga. Vom intra mult mai determinați în teren, ne vom apăra atent și contăm pe goluri pentru că avem calitate de la mijloc în sus”, susține Dacian Grozoni, președintele Hațegului.
Întrebat care va fi urmarea în cazul în care elevii lui Flavius Itul obțin promovarea, șeful Retezatului a adăugat: „Din punctul nostru de vedere, am făcut tot ce am putut. Am pregătit bine acest baraj, iar dacă trecem de el, vom vedea ce decide comunitatea, Primăria și Consiliul Local Hațeg. Noi am contat pe autorități și nu am avut probleme cu banii în Liga 4-a. Ne-a mai ajutat foarte mult și sponsorul nostru, domnul Buzducea, am avut tot ce ne trebuie la acest nivel. Dacă cele două părți vor considera că pot să ne susțină în Liga 3-a, vom vedea ce avem de făcut la nivel de lot. Dar, prima dată, trebuie ca noi să câștigăm, să promovăm, să încununăm astfel un sezon foarte bun făcut de Retezatul Hațeg”.
La Pecica, lucrurile stau cu totul altfel. S-a dat demult verde la promovare din partea autorităților, a principalului finanțator și a oamenilor de afaceri de lângă el. Tocmai de aceea, rezultatul din tur a încrețit niște frunți, dar asta numai până la ședința de la începutul acestei săptămâni. „Luni seara, am avut o discuție cu jucătorii și antrenorul, în care am încercat să găsim cauzele pentru care am slăbit puțin ritmul de prin minutul 30-35, la 2-0. Băieții au spus că au resimțit oboseala pe acea căldură infernală, noi credem că a fost și o mică problemă de atitudine la unii, dar acum nu mai contează. Antrenorul Dan Stupar ne-a asigurat că știe ce are de făcut pentru retur, iar noi avem încredere totală în el și în absolut toți jucătorii din lot. Până la urmă, ei au câștigat tot ce se putea la nivel județean în acest an, iar în meciul tur, atâta timp cât au ținut un anumit ritm, au demonstrat că sunt mai buni decât cei de la Hațeg. Așadar, tot ceea ce au de făcut sâmbătă este să-și asculte antrenorul și să dea totul din ei pe parcursul celor 90 de minute. Eu sunt convins că nu se va juca mai mult, avem capacitatea de a tranșa promovarea în timpul regulamentar și a încununa munca și eforturile întregii comunități pecicane. Ca și conducere, îi vom însoți pe băieți încă de vineri la Hațeg, în frunte cu domnul primar Antal. Sâmbătă se va deplasa și galeria noastră, toate condițiile vor fi create pentru a tranșa în favoarea noastră această promovare. Prima de 2500 de lei de jucător este și ea pusă deoparte, mai rămâne ca sâmbătă seara să ne bucurăm cu toții pentru îndeplinierea obiectivului”, a punctat Dorel Găvruță, președintele Progresului.
Ambii antrenori ar putea aborda cu formulele din tur disputa de sâmbătă, ce începe la pra 17,30, cu mențiunea că Dan Stupar a spus încă după meciul din tur că se gândește să opereze o schimbare, două.
Formații probabile:
Hațeg: Pașca – Ardelean, Ionașcu, Marcu, Tămășiloni – Pițigoi, Buzducea, Pușcă – Popa, Popesc, Țiric.
Pecica: Rusu – Țugulescu, Gabor, Wild, Aldan – Huțanu, S. Popa, Arsene, Copil – Puie, Măgulean.

Recomandările redacției