Pecica și Cermei se ciocnesc în ultimul derby arădean al anului!

0
240

Ultimul derby arădean al turului Ligii a III-a aduce față în față echipe de la poli diferiți ai clasametului, despărțite de zece puncte. Gloria Lunca Teuz Cermei, aflată la cel de-al patrulea sezon în eșalonul terț, se deplasează pe terenul nou-promovatei, Progresul Pecica, care se situează pe un onorant loc 2. Ambele echipe vin după succese la indigo, cu 2-1, doar că „sămădăii” i-au bătut acasă pe timi­șenii de la Becicherecu Mic, în timp ce trupa lui Dan Stupar a ieșit învingătoare de pe terenul încărcat de istorie al celor de la FC Hunedoara, continuatoarea Corvinului.
Punct fix în efectivul Progresului, Sergiu Aldan își întâlnește fosta formație. „Nu contează că jucăm cu o echipă arădeană, trebuie să rămânem la fel de concentrați pe ceea ce avem de făcut și să câștigăm. Jucăm acasă pentru ultima oară în acest an și vrem să ne facem și mai fericiți suporterii. Personal, nu am ambiții cu fosta mea echipă, fiecare cu drumul lui. Eu mă simt bine la Pecica, joc meci de meci și asta este foarte important pentru mine. Dintre foștii colegi, doar Nistor și Bulza mai sunt acum la Cermei, în rest sunt alți fotbaliști, mulți tineri, dar care se pregătesc și ei bine. Așadar, cred că vom avea un meci dificil, dar nu vrem să ne oprim tocmai acum din seria de rezultate bune. Nu se aștepta nimeni la actaula poziție din clasament în afară de noi, jucătorii. Am realizat că avem o forță a grupului cu care putem învinge orice adversar, plus seriozitatea cu care ne pregătim. Avem un antrenor dedicat și foarte exigent, căruia nu-i place să piardă și care ne-a insuflat și nouă acest spirit de învingători. Pregătirea bună, concentrarea, determinarea și ambiţia sunt atuurile noastre. Jucăm sus, facem pressing, putem pune probleme oricui, s-a și văzut asta. Eu zic că vom reuși să ne menținem pe podium și după meciul cu Cermei și chiar și după deplasarea de la Deva, din ultima etapă”, spune fundașul de 22 de ani al „galben-albaștrilor”, care, pe plan ofensiv, a contribuit și cu trei pase decisive pentru colegii săi. „Sigur, în primul rând trebuie să-mi fac treaba în apărare, dar mă simt bine și când urc în atac și reușesc să dau mingi utile pentru colegii mei. Cred că
m-am achitat de tot ce mi s-a transmis din partea conducereii tehnice, sunt foarte atent la cum mă pregătesc și sunt foarte concentrat la joc. Bineînțeles, mereu e loc și de mai bine”, a adăugat Aldan, parte a generației de la Atletico ’97-’98, alături de fotbaliști ca Man, Petre sau Oaidă.
Spre deosebire de fundașul Progresului, Mihai Udrea face parte din categoria juniori la nivelul Ligii a II-a. Fotbalist de bandă și el, sportivul din Cugir are 20 de ani și a venit în vară de la Dumbrăvița, după ce a trecut și pe la echipa orașului natal, Metalurgistul. „A fost greu până ne-am legat după modificările mari de lot, iar rezultatele au fost din ce în ce mai bune, cu excepția unor accidente, ca cel de la Deva. Ne-am bucurat de victoria de sâmbătă, a fost o victorie muncită și meritată. zic eu. Am suferit destul la atâtea meciuri, am scos doar egaluri, era timpul să vină și această des­cătușare. E o gură de oxigen ce ne-a ridicat mult moralul în pregătirea partidei de vineri de la Pecica. Întâlnim revelația acestei serii, o nou-promovată, care – iată – a ajuns până pe locul 2 în clasament. Dar asta nu ne sperie, cu echipele din fruneta clasamentului am jucat tot timpul bine, nu am pierdut nici un meci cu ele. De fapt, am reușit egaluri cu toate. Chiar dacă ne lipsesc doi stâlpi ai defensivei, Nistor și Filip, avem jucători pentru a le suplini lipsa. Cei care vor intra vor da totul pentru echipă, trebuie să jucăm la victorie. Suntem încă în zona nisipurilor mișcătoare și avem nevoie de puncte”, a punctat tănărul fotbalist al Cermeiului. Pro­babil, Udrea va fi titular în banda dreaptă a defensivei, atâta timpt cât Filip absentează. „Am jucat și până acum, cred că am fost titular în jumătate dintre partidele disputate. Dar și când am rămas pe bancă sau am jucat mai puțin, am continuat să mă pregătesc bine. Am încercat să-mi ajut echipa cât mai bine, sigur că se putea și mai bine, dar asta a fost. Totuși, cred că am crescut în joc odată cu echipa”, mai spune Mihai Udrea, care e autorul pasei de la golul de trei puncte al Todoran, cu Becicherecu Mic.
Creța este în continuare pe margine după operația suferită la genunchi, în timp ce Cermeiul nu va conta pe Filip, Nistor și Vezan. Partida de pe arena „Pădurice” începe vineri, la ora 14.
Formații probabile:
Pecica: Gârlea – Ilan, Gabor, Wild, Aldan – Tamaș, Arsene – Morar, Bozian, Tiric – Puie.
Cermei: Dagău – Udrea, R. Iuga, Burlă, Rosenblum – D. Lazăr, Ciubotariu – Gruiescu, M. Călin, Todoran – Matiș.
Arbitri: Sorin Vădana – Csaba Antal (ambii din Cluj Napoca), Eniko Biro ( Odorheiu Secuiesc)
Observatori FRF: Cosmin Danciu (Hunedoara), Ion Lupșa (Caransebeș).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.