Pecica vrea jucători de la UTA pentru a ataca promovarea în Liga a III-a: „Avem nevoie de avânt tineresc”

0
181

După ce vara trecută a pierdut barajul de promovare în Liga a III-a în fața celor de la Performanța Ighiu, Progresul Pecica nu a mai avut forța să se lupte până la capăt pentru câștigarea campionatului. „Galben-albaștrii” au terminat sezonul pe locul 4, la fel de adevărat fiind și faptul că în special în retur antrenorul Lucian Ciba a avut destule probleme de lot din pricina accidentărilor.
Ciba este istorie acum la Pecica, iar conducerea clubului a luat legătura cu Dan Stupar. I-a oferit un salariu extrem de atractiv la acest nivel, doar că, între timp, antrenorului UTA-ei Under 19 FRF i-a oferit un post la Centrul de Excelență de la Deva. „Ne pare rău că nu putem concretiza colaborarea cu Dan Stupar, l-am ales fiindcă e un tehnician muncitor și serios. Pe de altă parte, însă, nu am renunțat la ideea unui parteneriat cu UTA pentru câțiva dintre jucătorii lor tineri de care se pot dispensa la prima echipă și care ar dori să facă performanță la Pecica. Sperăm ca până la finalul săptămânii să avem o întrevedere cu domnul Alexandru Meszar și să vedem dacă putem concretiza ceva. Tot în zilele ce urmează vrem să clarificăm și problema antre­norului. Negocierile sunt avan­sate, trebuie să o batem în cuie căci riscăm să intrăm în criză de timp”, ne-a declarat Dorel Găvruță.
Mergând mai departe, preșe­dintele pecicanilor spune că în cazul în care ar primi întăririle necesare de la echipa fanion a Aradului, obiectivul pentru noua stagiune ar deveni automat promovarea. „Avem ambiția de a ajunge în Liga a III-a. Nu s-a putut în anii care au trecut, trei la rând, dar sperăm să reușim vara următoare. Nucleul echipei va ră­mâne același, doar că avem nevoie de avânt tineresc, de un suflu nou, de jucători obișnuiți cu munca și performanța”, a adăugat șeful Progresului.
La nivel de lot, Pecica l-a pierdut deocamdată pe golgheterul Codrin Peii, care își încearcă norocul în fotbalul din Germania, alături de Răzvan Riviș, component al echipei în stagiunea 2014-2015. Rus, Topai, Gabor și Boldizsar au părăsit și ei echipa, în timp ce Erich Wild urmează – probabil – să revină în „galben-albastru” dacă partene­riatul cu UTA prinde contur.
Mai departe, rămâne de văzut care sunt jucătorii de care se poate dispensa „Bătrâna Doamnă”, având în vedere că o parte dintre cei tineri pot evolua și pe mai departe în Liga Elitelor, iar UTA II are în continuare susținerea celor de la Șiria. „Îi așteptăm cu brațele deschise și în noul campionat. Stadionul din localitate le stă la dispoziție atât lor, cât și echipei locale care a promovat în Liga a V-a”, a confirmat Valentin Bot,  primarul localității de baștină a lui Ioan Slavici.
Vă reamintim că în stagiunea precedentă UTA a avut o în­țelegere cu Cermeiul pentru împrumutul a cinci fotbaliști, care sunt doriți pe mai departe pe Teuz, după promovarea în Liga a III-a. Sau, cine știe…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.