Noul sezon a demarat oficial pentru Progresul Pecica odată cu reunirea de marți seara, de pe Arena „Pădurice”. Deocamdată, antrenamentele se defășoară conform protocolului la zi, adică în grupe de câte 6 fotbaliști, cu res­pectarea normelor de igienă și dezinfectare, fără posibilitatea de a folosi dușurile.
În afara lui Szablocs Szekely, care și-a anunțat public despărțirea de Pecica și de fotbalul (semi) profesionist, de la prima ședință de pregătire a mai lipsit și juniorul Denis Dancă.
„Am înțeles că este plecat la muncă, în străinătate și deja se creează o pro­blemă pentru noi. Fără el, mai avem doar doi juniori de 2001 și mai mici în lot, pe Ilan și Tamaș, când va trebui să jucăm în permanență cu doi. Apoi, mai putem alege cel puțin un fotbalist de 2000 dintre Moraru, Deliman și Iosub, este clar că mai avem nevoie de întăriri la juniori. Dacă vorbim pe posturi, ar mai trebui să țintim un fundaș stânga, căci Aldan nu a avut dublură și am resimțit de fiecare dată absența sa, dar și câte un mijlocaș pentru fiecare bandă. Deși numeric nu am sta rău la atacanți, cu Bozian, Puie sau Capătă, un „vârf” de talie, tip Szekely, ar fi mai mult decât binevenit. O să punem în curând la punct și campania de achiziții, sperăm și avem promisiuni ca mai întâi să încheiem și din punct de vedere acest sezon. Mai sunt ceva restanțe care vor fi achitate în momentul în care legea îi permite Primăriei să deblocheze fondurile destinate nouă dinaintea pandemiei”, spune antrenorul „galben-albaștrilor”, Dan Stupar.
Acesta susține că-și va ține de acum elevii în priză până la ora primei runde din sezonul 2020-2021 a Ligii a III-a. „Dacă la o pauză de o lună ai nevoie de cel puțin 6 săptămâni de pregătire, după ce ai stat trei luni când credeți că ar trebui să demarezi pregătirea. Sigur, acum, la început, am optat pentru trei antrenamente pe săptămână, ceva mai ușoare, restrictive, în funcție de ceea ce ne permite protocolul și măsurile impuse de autorități, dar, în curând, vom crește intensitatea. Ne încurcă în special faptul că nu putem folosi dușurile după antrenament, mai ales pe vremea aceasta ploioasă. Și în această săptămână am fi avut programate antrenamente miercuri și joi, dar, la cât a plouat și la cum va arăta terenul, ce să le spun jucătorilor, să plece plin de noroi de la stadion? În gerenal e complicat cu toate aceste măsuri, unele dintre ele cam nerealiste, dar ne conformăm. Cu siguranță, însă, vacanța s-a încheiat la Pecica. Pauza a fost lungă, e de muncit pentru a reveni ritmul competițional”, a adăugat tehnicianul Progresului.
La revenirea după 19 ani pe scena eșalonului terț, pecicanii au fost „înghețați” pe locul 5 al seriei a IV-a prin decizia FRF luată în concordanță cu imposibilitatea cluburilor de a respecta protocolul pe sănătate impus de MTS și Ministerul Sănătății.

Recomandările redacției