seceris Pecica SzarvasReprezentanți ai orașului Pecica și ai satului aparținător Turnu au participat la finele săptămânii trecute la un eveniment de sezon, organizat în țara vecină, Ungaria. Este vorba de „Ziua secerişului“ şi „Întâlnirea Minorităţilor din Arcul Carpatic“ – acțiuni  organizate sâmbăta trecută, pentru a XVI-a oară, în oraşul maghiar Szarvas.
Echipa oraşului Nădlac a fost formată din reprezentanţii Asociaţiei ProPirKult din Turnu, două perechi de dansatori ai Ansamblului Búzavirág, alături de directorul Şcolii Gimnaziale nr. 2 – profesor Alexandru Bacsilla. Delegația a fost însoțită firește de primarul orașului, Petru Antal.
Pe lângă păstrarea şi prezentarea tradiţiilor, evenimentul a fost şi un prilej de întâlnire pentru reprezentanţii administrațiilor localităţilor din mai multe ţări.
„Echipa oraşului Pecica s-a întors acasă cu trei premii la categoriile: «cel mai bun culegător» – Piroska Tóth şi «cea mai frumoasă fată» la concursul de seceriş – Enikő Bartok şi premiul pentru prezentare al concursul de gătit tradiţional. Succes a avut şi tocana de cocoş pregătită de Bacsilla Alexandru, iar dansurile interpretate de ansamblul folcloric maghiar din Pecica au fost aplaudate de public“ ne-a precizat unul dintre participanți.
Profitând de această ocazie, edilul pecican Petru Antal a avut mai multe discuții despre posibilităţi de colaborare pe domenii de interes reciproc cu mai mulți reprezentanţi ai unor localităţi din Ungaria şi Ucraina, prezenți la această tradițională manifestare.

Recomandările redacției