Pecicanii plătesc impozite la același nivel ca anul trecut

0
256

Pecicanii vor scoate din buzunare tot atât cât au scos și în 2017 pentru dările locale. Admi­nistrația locală a luat decizia de a menține în acest an la același nivel taxele și impozitele. Mai mult, unii locuitori vor plăti chiar mai puțin.
Consiliul Local Pecica a aprobat în ședința din 14 decembrie 2017 Hotărârea nr. 184 care stabilește cuantumul acestora. La propunerea primarului Petru Antal și în baza raportului serviciului de specialitate, s-a luat decizia de a aplica cotele minime stabilite prin Codul Fiscal pentru toate categoriile de clădiri și terenuri în cazul localităților de rangul III (orașe), sub care nu se poate coborî. Astfel, majoritatea pecicanilor vor avea de plătit impozite și taxe locale în aceeași sumă ca în 2017. Foarte important este că, cei care au grădini mai mari vor avea de plătit mai puțin, revenindu-se la modul de calcul din 2015, fiind abrogată de Guvern prevederea prin care 400 de metri pătrați din terenul respectiv se impozita ca teren curți construcții.
În ceea ce privește salubritatea, contribuabilii vor achita la casieria Primăriei Orașului Pecica taxa aferentă primelor patru luni din an (ianuarie – aprilie), urmând ca din primăvară fiecare gospo­dărie să încheie contract individual cu noul furnizor: Retim Ecologic Service SA din Timișoara. „Conform contractului încheiat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor Arad cu firma timișoreană la finalul lunii octombrie, tariful va fi de 7,02 lei/persoană/lună, la care se adaugă TVA și va fi încasat direct de companie.
Aceasta înseamnă o indexare de aproximativ opt lei pe an pentru fiecare persoană, în schimbul căreia Retim va aduna, în mod selectiv, atât gunoiul menajer, cât și PET-urile, hârtiile etc. Detaliile vor fi anun­țate în timp util”, se arată într-un anunț al Primăriei Pecica.
Din data de 3 ianuarie se fac încasări
Serviciul Taxe şi Impozite al Primăriei Oraşului Pecica a operat rapid actualizarea sistemului informatic, contribuabilii din Pecica, Turnu, Sederhat și Bodrogu Vechi fiind așteptați încă din cea de a treia zi din an. După cum pecicanii s-au putut obişnui deja, cei care achită întreaga sumă datorată statului până la data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%. La ghişeu sunt așteptați şi contribuabilii care au intrat în noul an cu restanţe, pentru a evita acumularea penalităților.
Sandra Stoler

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.