Peisaj deplorabil pe malul Mureșului: vechiul pod de pontoane s-a făcut una cu vegetația

1
752

Și puținele spații verzi din municipiu sunt neîngrijite, deși este perioada când teoretic ar trebui să se facă curățenie de primăvară, în forță. Arădenii nu prea au în ce alege dacă vine vorba de spații verzi, astfel că, malul Mureșului rămâne singura oază de natură mai ferită de aglomerația orașului.

Însă parcul este neîngrijit în unele zone și nu pare că s-a făcut toaletare de primăvară. Peisajul este de-a dreptul sălbatic în unele locuri.
Doar zonele mai mult frecventate, mai apropiate de bulevard au fost curățate, în timp ce, locurile din apropierea Mureșului sunt lăsate de izbeliște. Curățenia se face superficial, locurile mai ferite fiind total neîngrijite.

Cum nivelul Mureșului a scăzut, vegetația și-a făcut de cap pe margine, iar malul nu arată ca o zonă dintr-un oraș, ci mai degrabă ca un loc dintr-o zonă nepopulată.
Ce atrage atenția este vechiul pod de pontoane dinspre Micalaca spre Ștrand, care după construirea noului pod pietonal peste Mureș a fost lăsat în paragină.

Cum se întâmplă și cu alte lucruri în municipiu, ce nu mai folosește se lasă de izbeliște.
Odată locul preferat de tineri, vechiul pod de scurtătură spre ștrand pare desprins acum din decorul unui film de groază. Podul va fi una cu vegetația în curând, pentru că bălăriile îl acoperă deja.

Ca și cum buruienile, crengile căzute n-ar fi destul ca peisajul să fie deplorabil, vegetația este împânzită de gunoaie. De altfel, pentru că aici nu s-a intervenit la timp, acum curățenia s-ar face cu dificultate.
Parcul de pe malul Mureșului – oaza de verdeață a municipiului ar trebui prețuit și îngrijit mai mult.

1 COMENTARIU

  1. Așa este! Mizeria este la ea acasă.Mai nou,se văd rufe atârnate prin crengi!Se vede că acolo, lângă apa Mureșului, cineva doarme noapte de noapte.Ne se știe cine.Poate indivizi care se ascund fiind căutați.Zona devine din ce mai nesigură și murdară.Cei de la ape care administrează zona albiei n-au mai trecut demult pe acolo,să adune vegetația uscată.Nu înțeleg de ce responsabilii nu desființează,chioșcul care a servit întrării pe podul de pontoane spre ștrand de la capătul străzii Ioan Alexandru și restul podului, care duce fix în albia Mureșului, fiind permanent sursă de posibile accidente. resturile podurilor de pontoane staționează în continuare în albia râului,unul în dreptul vechiului pod dinspre Micălaca,celălalt în dreptul terasei Rațio. Alte aspecte negative demn de a fi relevate: Sălcii foarte bătrâne cu crăci groase rupte, zac ne-toaletate,acum în plin sezon.Apoi bănci și coșuri de gunoi vandalizate. Nu se observă nici o mișcare pentru a întreține zona, la nivelul așteptat de către cetățenii orașului Arad.Ca de obicei se va arunca vina de la unul la altul pasând răspunderea.Asta nu ne încălzește cu nimic pe noi simpli cetățeni.Vom fi mai atenți pe viitor,pe cine vom alege să conducă destinele acestui frumos oraș în care trăim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.