Dialogul dintre antrenorul Laszlo Balint și fanii din peluză a continuat astăzi. Reamintim că aseară, imediat după meciul cu Gaz Metan Mediaș, tehnicianul UTA-ei a fost fluierat de o parte a suporterilor, conflictul accentuându-se în momentul în care acesta a întors spatele peluzei plecând nervos spre vestiare, lucru care i-a înfuriat pe o parte a membrilor galeriei. Ulterior, la conferința de presă, Balint și-a justificat plecarea prin faptul că a fost înjurat de familie.

După o noapte, care de obicei este un sfetnic bun, grupul reunit sub numele Ultras Arad, a avut o poziție publică decentă ca ton dar tranșantă în expunerea mai multor puncte de vedere, vis-a-vis de relația peluzei cu antrenorul Laszlo Balint dar și legat de momentul prin care trece UTA. În primul rând fanii acceptă faptul că s-a folosit un limbaj mai puțin ortodox în discuția cu antrenorul dar consideră că acesta n-ar fi trebuit să fie un motiv pentru care tehnicianul să le întoarcă spatele. Sperăm că acel Laszlo Balint pe care întotdeauna l-am sprijinit și l-am aplaudat în primul rând pentru atitudine și pentru dragostea pe care o are pentru acest club nu s-a schimbat odată cu trecerea timpului. Din punctul nostru de vedere ar fi fost normal să se găsească o metodă de comunicare și să se ofere niște explicații fanilor care au ținut să își spună criticile (cu toate că, probabil, din cauza supărării, multe dintre persoanele aflate în acel moment acolo au folosit niște exprimări nefericite). Aceiași oameni cărora li s-a întors spatele au fost și cei care au cântat în frig pe toată durata partidei pentru UTA. Mai mult decât atât, tot ei au făcut scut în jurul său după înfrângerea răsunătoare (0-6) cu Astra de sezonul trecut și i-au acordat din nou credit chiar și după eliminarea umilitoare din Cupa României petrecută la Filiași tocmai din apreciere pentru caracterul și profesionalismul cu care ne obișnuise“ se arată în comunicatul postat pe o rețea de socializare.

Fără a-i cere explicit demisia, suporterii solicită conducerii clubului să intervină în cazul în care rezultatele nu se îmbunătățesc în viitorul apropiat. De asemenea fanii contestă și modul în care clubul colaborează cu Bogdan Apostu: dacă situația din clasament a Bătrânei Doamne se va înrăutăți și dezamăgirile vor continua, solicităm conducerii clubului să ia măsuri cât mai repede, iar celor responsabili de această cădere din jocul echipei să fie onești, să își asume eșecul și să facă loc pentru o schimbare în cazul în care UTA este o ,,pălărie prea mare” pentru ei. Ne dorim de asemenea ca în viitor să vedem o altă abordare din partea clubului nostru în ceea ce privește relația cu impresarii. Strategia de transferuri și de alcătuire a lotului unei echipe de acest nivel nu ar trebui să se bazeze pe favoritisme sau exclusivism. Conducerea ar trebui să își păstreze opțiunile deschise și să aleagă pista cea mai convenabilă pentru interesele clubului.“

În ciuda acestor nemulțumiri, ultrașii UTA-ei au promis că vor rămâne în continuare alături de echipă și se pregătesc pentru deplasarea de sâmbătă la Rapid. I-au asigurat de asemenea pe jucători de faptul că se bucură de încrederea și susținerea lor.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției