Penalizată de arbitri și propriile slăbiciuni: Aerostar Bacău – AFC UTA 1-0

0
615

Tresărirea de orgoliu din derby-ul Vestului a rămas o amintire frumoasă pentru „Bătrâna Doamnă”, care a rămas pe sec după partidele cu Universitatea Cluj și Aerostar Bacău. Chiar dacă prestația arădenilor nu a fost rea în Moldova, mingea nu a vrut să intre în poarta lui Potcoavă, pentru ca arbitrii să-și pună și ei amprenta pe cel de-al doilea eșec consecutiv al trupei lui Ionuț Popa.

După un prim sfert de oră de studiu, Bodea a avut treabă în fața lui Hurdubei, însă prima ocazie mare i-a aparținut UTA-ei. Rus a centrat, iar Petra  a finalizat la rădăcina barei, unde – însă – a ajuns și goal-keeperul advers. Raportul situațiilor limpezi s-a echilibrat imediat, fiindcă Buhăcianu a pătruns în careu, l-a driblat și pe Bodea, dar a trimis pe lângă poartă. Duelul s-a repetat în minutul 26, doar că de această dată portarul arădenilor a intervenit salvator în fața atacantului băcăuan. Timp de 15 minute, formația vizitatoare a avut inițiativa, cu Janos mai mereu în prim plan, dar finalizările mijlocașului de bandă au fost slabe. Totuși, la una dintre ele, utiștii au solicitat penalty pentu un henț în careul Aerostarului, dar Omuț s-a făcut că plouă. În schimb, în minutul 44, arbitrul din Satu Mare a dat fără ezitare o lovitură de la 19 metri pentru piciorul fin al lui Căinari, care a trimis direct la vinclu pentru 1-0.

La adăpostul avantajului minim, băcăuanii au făcut pasul înapoi și „roș-albii” au deținut controlul total al jocului. Au fost și ceva situații de gol, cu Rus în centrul atenției, dar atacantul arădean a finalizat mai de fiecare dată pe portar sau în blocajul fundașilor adverși. În minutul 70, tot căpitanul UTA-ei a centrat din dreapta, Ichim a deviat balonul cu mâna, însă Omuț nu semnalizează penalty-ul cuvenit arădenilor. Nervii au influențat asaltul de final al „Bătrânei Doamne”, care – totuși – și-a creat câteva ocazii de 1-1. Mai întâi (min. 75), Enescu a reluat defectuos cu capul din pasa lungă a lui Manea, iar apoi Copaci a trimis milimetric pe lângă colțul lung de la 17 metri, ușor lateral stânga. Când Rus a fost eliminat de pe teren (min. 89), pentru două „galbene” foarte ușor acordate, arădenii nu au mai avut forța să-i pună probleme lui Potcoavă și scorul pauzei a rezistat și după cele 90 de minute, plus prelungiri.

Formații:

Aerostar Bacău: Potcoavă – Ardei, Alin Mutu, Al. Ichim, Chirilescu – Căinari (69 Sahru), Rz. Adăscăliţei – I. Chirilă, Hurdubei (90 Pavel), Vraciu – Buhăcianu (81 Gavrilă). Antrenor: Florin Bratu.

UTA: Bodea – R. Iuga, Manea, Benga, Copaci – Coulibaly, Enescu – Janos (77 Costin), Petra (62 Miculescu), Stahl (72, D. Popa) – C. Rus. Antrenor: Ionuț Popa.

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) – Bogdan Velicu (București) şi Ovidiu Timar (Marghita).

Observatori FRF: Zoltan Tamaș (Odorheiu Secuiesc) şi Bogdan Gheorghiță (Vaslui).

FOTO: Ionuț Brânzei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.