mandruscaCea mai hotărâtă divizionară a treia arădeană s-a deplasat în „Dealul Florilor” pentru a-și menține poziția de lider în seria a V-a. Și, conform ostilităților, ar fi meritat să ia toate punctele, însă, ca și la Arad, în Calea Aurel Vlaicu, cei care au decis rezultatul au fost arbitri. Gazdele au fost periculoase doar la fazele fixe, în timp ce Sebișul a fost echipa pozitivă și mai interesată de cele trei puncte.
Primul act s-a desfășurat în mare parte sub semnul echilibrului. Doar Blănaru și Coțan au pus ceva probleme în atac, pe când moroșenii s-au mulțumit să se apere atent pe două linii. Debutul mitanului secund a fost la fel de sec, în sensul că cele două formații s-au tatonat, nelăsându-și spații de manevră una alteia.
Însă, minutul 64 a adus – în sfârșit – deschiderea tabelei. După două tentative ratate ale lui Beuran și Mândrușcă, Blănaru a fost cel care a marcat cu capul după o pasă a lui Dobricean: 0-1. Băimărenii nu au dat niciun moment impresia că pot reveni în joc, iar Blănaru putea închide partida dacă nu s-ar fi grăbit să șuteze după ce a trecut din doi adversari în careu. Și a venit faza din minutul 87. Gazdele au aruncat un balon în careu, Șoltesz a respins, însă un adversar intrase în el, de ajuns pentru ca arbitrul Demian să vadă penalty. Moldovan a marcat de la punctul cu var și Sebișul se vedea deposedată de două puncte pe care le-ar fi meritat cu prisosință. Spiritele s-au încins la final și a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru ca „alb-albaștrii” să părăsească „Dealul Florilor”.
Formații:
FC Baia Mare: Bota – Gherghel, Hodor, Toma, Duruș – Balmoș, Vanca, Giurgiu, Răduneață – Ardeleanu, Moldova.
Sebiș: Șoltesz – Mînecan, Albert, Morariu, Neacșu – Fara, Dobricean, Coțan, Beuran – Mândrușcă, Blănaru. Au mai jucat: Balint, Miron și Moise
Arbitri: Valeriu Demian (Zalău) – Mircea Roșca, Mihai Ungur (ambii din Bistrița). Observatori FRF: Cornel Popovici (Cluj) și Ivan Toma (Bistrița).

Recomandările redacției