Penitenciarul Arad va achiziţiona, din fonduri bugetare, o autospecială pentru transportul deţinuţilor, motiv pentru care a fost lansată o procedură de achiziţii publice prin Serviciul Electronic de Achiziţii Publice. Conform caietului de sarcini, autospeciala transport persoane private de libertate va avea o capacitate de 16 locuri, autovehiculul trebuie să fie nou, funcţional şi pregătit pentru utilizare.
Carosarea se va realiza pe autoşasiu din producţia anului 2013.
Potrivit fişei tehnice, autospeciala trebuie să aibă un compartiment – spaţiu al vehiculului destinat a fi ocupat de către persoanele private de libertate, fie de către membrii escortei care răspund de transportul şi supravegherea persoanelor private de libertate.
Motorul şi instalaţiile auxiliare trebuie să fie Diesel, supraalimentat cu răcire intermediară, sistem de preîncălzire a carburantului şi filtru de carburant cu separator de apă.
De asemenea, printre cerinţele pe care trebuie să le respecte ofertanţii se numără şi cele referitoare la culoare. Autospeciala va avea culoarea albă, iar pe părţile laterale se aplică prin vopsire în trei nuanţe diferite de roşu, galben şi albastru, trei benzi în zig-zag şi sigla Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ce va fi pusă la dispoziţie de către autoritatea contractantă.
Valoarea contractului este de 183.870 lei. Terme­nul de livrare a fost stabilit până la 1 octombrie 2013.
(Ş.M.)

Recomandările redacției