Pensiile speciale se „tranșează” pe 28 ianuarie

0
424

PSD a hotărât să convoace o sesiune parlamentară extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în ultima săptămână din luna ianuarie, a anunţat liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu.
„Am hotărât ca PSD să convoace o sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale, în ultima săptămână din luna ianuarie”, a declarat Marcel Ciolacu în urmă cu doar câteva zile.
El a adăugat că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se va afla proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale care a fost dezbătut în luna decembrie în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor. Între timp, Sindicatul Național al Grefei Judiciale Decasterial a trimis o scrisoare Parlamentului și Guvernului pentru a nu elimina acest „drept”.
„Aflăm cu stupoare și indignare că parlamentarii doresc să ne abroge pensiile de serviciu, așa-numitele «pensii speciale» pentru a câștiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați sau greșit informați, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecințe negative tocmai în rândul celor care nu știu despre ce este vorba. Categoria noastră profesională – personalul auxiliar de specialitate din instanțe și parchete (grefierii), în continuare, aflăm din presă și nu de la domniile lor, în cadrul unor consultări reale și efective, așa cum ne-am fi așteptat, mai ales după protestele și întâlnirile din decembrie 2019 cu Ministrul Justi­ției, că intenționează să voteze «eliminarea» pensiilor de serviciu în cadrul unei sesiuni parlamentare extraordinare ce va avea loc zilele acestea”, se arată în scrisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.