ligaLiga Judeţeană a Pensionarilor vrea reintroducerea indemnizaţiilor pentru mamele cu mai mulţi copii, mai mulţi bani pentru persoanele cu handicap şi mai multe bilete de tratament.
Reprezentanţii Ligii Judeţene şi Fili­a­lei Municipale a Pensionarilor au participat la o întrunire a organizaţiilor din ţară, la lucrările Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice. La această întrunire au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, ai Ministerului Finanţelor şi ai Casei Naţionale de Pensii. Mai multe organizaţii din ţară, printre care şi LJP au cerut reintroducerea indemnizaţiilor pentru mamele care au mai mult de trei copii.
Reprezentanţii vârstnicilor au mai cerut majorarea drepturilor persoanelor cu handicap – pensii pentru persoane cu dizabilităţi şi indemnizaţie de însoţitor. Un alt punct abordat de Liga Pensionarilor a fost legat de biletele de tratament care încă nu au fost repartizate pe judeţe. Organizaţiile de pensionari au solicitat mărirea numărului de bilete de tratament pentru locurile în care cererea este mai mare.

Recomandările redacției