pensionariÎncă din 2011 s-­a pus în discuţie introducerea cardurilor în locul tiche­telor de călătorie pentru persoanele vârstnice. S-a oscilat mult însă în introducerea acestora şi, mai nou, Guvernul a hotărât ca această măsură să intre în vigoare abia din 2015. Casa Judeţeană de Pensii anunţă pensio­narii arădeni de introducerea taloa­nelor speciale de călătorie.
Prin aprobarea de către Guvern a unei noi Ordonanţe, pensionarii, vete­ranii şi văduvele de război vor putea utiliza, ca până în acest an, acelaşi tip de documente de călătorie, respectiv taloanele speciale tipărite de Casa Naţională de Pensii Publice. „În aceste condiţii, în luna februarie a acestui an, Casa Națională de Pensii Publice va transmite odată cu taloanele de pensii şi taloanele speciale de că­lă­torie pentru anul 2013“, a susţinut Mihaela Vasil, directorul Casei Jude­ţene de Pensii Arad.
Conducerea Casei de Pensii mai menţionează că, din cauza reglementărilor contradictorii din Legea 211/2012, neadoptarea noii ordonanţe ar fi dus la imposibilitatea menţinerii acestui drept, respectiv acordarea tichetelor de călătorie pentru beneficiarii acestei prestaţii.  Mai exact, deşi Legea 211/2012 prevedea ca decontarea integrală sau cu 50 la sută a preţului călătoriilor să se realizeze prin „instituţiile publice responsabile”,acestea nu erau definite. Ca atare, beneficiarii ar fi fost în imposibilitatea de a deconta preţul călătoriilor.

Recomandările redacției