OLYMPUS DIGITAL CAMERAA vrut să îşi ducă fetiţa cu el în stră­inătate, dar nu a ajuns foarte departe. Vorbim despre tatăl unei copile în vârstă de doar patru ani de zile care a încercat să o treacă frontiera fără a fi prins de către oamenii legii. Nu a avut însă noroc, pentru că poliţiştii de frontieră arădeni au descoperit fetiţa ascunsă de tatăl ei sub bancheta din spate a unui microbuz, încercând astfel să o treacă ilegal frontiera româno-maghiară, fără efectuarea formalităţilor de frontieră.
În autoturism se aflau ca  pasageri şapte persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 26 ani şi 47 ani, toţi cu domiciliul pe raza judeţului Teleorman. „La Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Florin M., în vârs­tă de 27 ani, care conducea un autoturism marca «VW Transporter», înmatriculat în Spania, care avea destinaţie finală Spania. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontiera arădeni au desco­perit, ascunsă sub bancheta din spate a microbuzului şi acoperită cu o pătură, o minoră în vârstă de patru ani”, a precizat comisar şef de poliţie Iancu Daniel, purtător de cuvânt al STPF Arad.
Imediat după ce a fost descoperită fetiţa, toţi pasagerii microbuzului au fost conduşi la sediul sectorului pentru declaraţii şi clarificarea situaţiei.
În timpul audierilor, poliţiştii de frontieră au aflat că tatăl fetiţei, Marian T. în vârstă de 33 ani, se afla ca pasager în acest microbuz. Luat la întrebări, acesta a motivat gestul său prin faptul că timpul scurt pe care l-a petrecut în ţară nu i-a permis să obţină documentele de călătorie legale, necesare minorei pentru a călători în Spania, unde se află mama ei.
La final, persoanelor implicate în această cauză, şoferului Florin M.  şi tatalui minorei,  Marian T., li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

Recomandările redacției