„Pentru bun simț“, Ministerul Sănătății alocă Aradului, în plus, 4 milioane de lei

0
897

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, se află în aceste momente la Arad, unde vizitează mai multe puncte sanitare din județ și municipiu. După ce a vizitat secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, unde a stat de vorbă cu medicii și le-a ascultat nevoile, ministrul s-a oprit și la Serviciul Județean de Ambulanță Arad. Aici a fost primită cu flori și cu aplauze de către angajații serviciului, în ciuda faptului că ministrul a întârziat mai bine de o oră la întâlnirea cu personalul de pe ambulanțe. Sorina Pintea s-a arătat impresionată de ceea ce a găsit la Arad, iar aprecierea ei nu este gratuită.

Am rugat Direcțiile de Sănătate Publice din țară să ne trimită necesarul de care au nevoie spitalele din fiecare județ al țării. Să stea de vorbă cu managerii de spitale, să vadă ce nevoi au, de câți bani au nevoie, iar în urma acestor discuții să facă un raport pe care să ni-l trimită. Am studiat cu mare atenție cererile trimise din toată țara și am constatat că cererea de la Arad este de foarte, foarte mult bun simț. Cei de la Arad au gândit foarte bine atunci când au cerut echipamentele necesare. Se vede că au analizat foarte bine situația, foarte obiectiv, ținând cont de realitatea din spitale.

Spitalul Județean din Arad a cerut echipamente pentru Radiologie. Au mai cerut tot echipament de imagistică, ecografe, Spitalul din Ineu. Tot ei au cerut un aparat de biochimie și de încălzit sângele și plasmă. Asta înseamnă că au acel punct de transfuzii și că astfel de aparate sunt esențiale.

În concluzie, am venit la Arad pentru a le spune celor din Spitalul Județean că vom finanța aparatură de imagistică în valoare de șase milioane de lei. De asemenea, vom finanța și echipamentele solicitate de spitalele din Lipova, Ineu și Sebiș. Și pentru că cei de aici au fost de foarte mult bun simț și au transmis în mod real ceea ce au nevoie, Ministerul Sănătății va suplimenta cu încă patru milioane de lei finanțarea spitalelor din județul Arad“, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.