Pentru că dispune de un buget redus, CJA nu își mai permite să achite contribuții la Uniunea Consiliilor Județene

0
488

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru că dispune de un buget auster, Arad fiind defavorizat după noul mod de împărțire a banilor de la centru, Consiliul Județean renunță la unele cheltuieli. Vorbim de cheltuieli care, în condițiile unor resurse limitate, nu fac decât să împovăreze bugetul. Și dacă banii nu ajung pentru investiții, atunci cum să nu fie reduse alte cheltuieli.

Administrația județeană nu își mai permite să plătească pentru ca o autoritate să îi reprezinte interesele, la modul general. Ca atare, pentru că avea de plătit o cotizație substanțială, Consiliul Județean se retrage din Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România. Ca membru, anul acesta, CJA ar fi avut de plătit peste 78.500 de lei, bani cu care poate face altceva.

„Propunerea de retragere a Consiliului Judeţean Arad din Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România se face în baza adresei nr. 432 din 14.01.2015 a UNCJR referitoare la stabilirea cotizaţiei Consiliului Judeţean Arad către această asociaţie.

Calcularea cotizaţiei se actualizează anual iar pentru anul 2015 s-a comunicat suma de 78513,77 lei (475841 locuitori ai judeţului Arad * 0,165 lei/locuitor). Întrucât se apreciază că, în condiţiile bugetului anului 2015, suma este foarte mare şi nu justifică serviciile pe care UNCJR le aduce membrilor săi şi având în vedere prevederile Art. 12 lit. (b) din Statutul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, propunem spre aprobare renunţarea la calitatea de membru a Consiliului Judeţean Arad“, se arată în referatul proiectului de hotărâre care urmează să fie supus la vot în ședința CJA de la finele acestei luni.

Bugetul Consiliului Județean din acest an este semnificativ mai mic decât cel de anul trecut. Mai precis, administrației îi lipsesc în jur de 20 de milioane de lei, bani cu care ar fi putut amenaja și dota mai multe secții spitalicești, ori reabilita, mai multe drumuri. Proiectul bugetului Consiliului Județean pe acest an este pus la transparență până pe data de 10 februarie, dată după care arurmasă fie supus aprobării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.