Pentru echipa fanion a viitorului: „Hotărârea a fost luată pentru copiii noştri, avem o singură UTA”

0
165

meszar-proca-colinSuporter Club UTA și Alexandru Meszar au prezentat, ieri, coordonatele viitorului. Organizația fanilor utiști a decis, duminică seara, să ofere drepturile federative oferite de Nicolae Bara, finanțator la Arad între 2006 și 2008, clubului UTA Bătrâna Doamnă, care, practic devine UTA.
„Decizia a venit după gravele prejudicii de imagine aduse UTA-ei, iminentul faliment a fost doar o mică parte. Imaginea UTA-ei ne-am asumat să o protejăm prin statutul nostru, iar la Adunarea Generală de duminică am avut cea mai mare prezenţă de la înfiinţare încoace. UTA şi Suporter Club UTA stârneşte interesul suporterilor utişti, UTA e în continuare un simbol. Varianta dorită de majoritate a fost acordarea drepturilor federative, pe o perioadă nedeterminată și cu res­pectarea unor condiţii, către UTA Bătrâna Doamnă”, a motivat Proca.
„Decizia a fost luată cu mintea”
„Nu are rost să spunem cât am demonstrat, nu doar prin vorbe, cât iubim clubul. Vorbesc în numele meu, nu a fost uşor de luat decizia de acum două luni. Cea de aseară (n.r. duminică), a fost foarte ușoară. Cei doi ciocli, care ne-au adus la capătul puterilor, nu au dorit să lase clubul, deşi ni s-a demonstrat că domnul Meszar a încercat să preia acest SA din liga a doua. Decizia a fost luată cu mintea, acum avem ce ne-am dorit, o echipă a Aradului, cu arădeni, susţinută de toată comunitatea. Vreau să-i liniştesc pe acei suporteri care nu agreează ce am făcut, scenarii putem face o săptămână, dar această tânără UTA va avea un parcurs lung. În fiecare vară-iarnă am stat cu sufletul la gură, nu ştiam dacă începem campionatul, am învăţat de insolvenţă… Nu era menirea noastră de suporteri. Hotărârea a fost luată pentru copiii noştri, avem o singură UTA”, a punctat şi Colin.
„Avem o UTA așa cum ne-o dorim”
Mecanismul care va reda UTA Aradului are mai mulți pași. ONG-ul UTA Bătrâna Doamnă se modifică prin alipirea siglei. Demersurile juridice vor dura probabil până în vară (numele poate fi schimbat doar în pauza competițională), însă, din punct de vedere al suporterilor reuniți în SCU, UTA Bătrâna Doamnă înseamnă UTA Arad. Prin cedarea actualei mărci, SCU e cooptată în Consiliul Director al grupării, având rolul de a-și da acordul sau a bloca anumite acțiuni, din a doua făcând parte fuziuni, cesiuni sau mutări ale echipei. „Nu am dorit să plecăm la drum punând răul în faţă, nu au fost condiţii imperative, decizia Adunării Generale a fost luată în urma evenimentelor de la UTA din Liga a II-a, pe care am dorit până în ultimul moment să o salvăm din ghearele celor doi gropari. E o decizie luată ca să avem o UTA aşa cum ne-o dorim. Ştim că suntem supuşi unor acuze din partea celor care cred că nu am făcut totul, dar apelurile pentru normalizarea situației, mitingurile de protest, eforturile, sacrificiile, inclusiv susținerea financiară – chiar și din partea domnului Meszar –au fost relatate pe larg”, a menționat Dan Proca, dezvăluind că UTA va fi susținută de fani începând cu următorul meci din Liga a IV-a, vineri, ora 17,00, cu Unirea Sântana, pe arena „Francisc Neuman”.
Mesaj pentru Gio și Marțian
În același timp, duo-ul Catanzariti – Marțian a fost atenționat: „Din vară, sperăm să terminăm cu varianta ambiguă. Ne vom îndrepta demersurile atât în instanţele sportive cât şi cele civile, sperăm că şi actualii conducători renunţă în a-şi mai asuma identitatea societăţii UTA Arad, altfel ne vom adresa şi pe căi penale. Nu dorim să mai discutăm de ei, vrem să ne lase să ne ocupăm de UTA. Ei ne-au adus în această situaţie disperată. Suntem convinşi că am luat decizia cea mai bună”, a mai spus Proca.
Meszar: „Noua identitate ne obligă”
meszarConcluzia îi aparține lui Alexandru Meszar.„În 2010, am înființat  ONG-ul UTA Bătrâna Doamnă și am avut ca obiective promovarea şi protejarea identităţii UTA-ei. În 2013, am înscris echipa în Liga a IV-a cu scopul de a avea alternativă, dacă echipa din Liga a II-a ajunge la colpas. Trecerea drepturilor federative într-un timp atât de scurt în societatea UTA Bătrâna Doamnă nu a fost în planul nostru, s-a întâmplat ieri seară (n.a. duminică seara). Salutăm decizia şi mulţumim pentru încredere, noua identitate ne obli­gă. Proiectul nu e al meu, eu doar am avut grijă de el să ajungă în această fază. E proiectul primarului, al Consiliului Local, al Consiliului Județean, al celor două uni­- versități arădene, al majorităţii suporterilor, al legendelor UTA-ei, al oamenilor de afaceri, într-un cuvânt, al Aradului”, a transmis Meszar, care a atins și un punct delicat, cel al protocolului prin care UTA Bătrâna Doamnă a acceptat statutul de „satelit”: „Duşmănie şi rivalitate nu a existat, fiind vorba de echipe care activează în ligi diferite. Problema cu folosirea numelui poate să apară pe parcurs, dacă nu se finalizează amiabil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.