UTA pregătește de sâmbătă cu piteștenii, conștientă de dificultatea acestei confruntări. FC Argeș a început slab campionatul, însă pe măsură ce etapele treceau, echipa din Trivale a arătat tot mai bine și a început să urce în clasament. Etapa trecută, alb-violeții au învins CS Universitatea Craiova, una dintre candidatele la titlu, și s-au apropiat la doar două puncte în spatele echipei noastre. Din această perspectivă, meciul devine unul extrem de important deoarece, de un succes depinde nu doar menținerea Bătrânei Doamne pe aceeași linie cu celelalte echipe din grupul care luptă pentru play-off dar și păstrarea avantajului față de una dintre contracandidate.

Laszlo Balint a pregătit meciul pornind tocmai de la această premisă, anume că sâmbătă, singurul lucru cu adevărat important este rezultatul. „Ne așteaptă un meci de luptă, chiar și prognoza meciului indică ploaie la ora meciului, deci trebuie să fim pregătiți să ne batem pentru fiecare minge și, cel mai important lucru, să fim eficienți și să marcăm din ocaziile pe care cu siguranță ni le vom crea. Nu mă interesează și dacă marchează un fundaș, dacă îmi permiteți o glumă, poate să fie și maseurul cel mai bun jucător de pe teren, important e să câștigăm“ a declarat antrenorul UTA-ei.

Despre eficiență în fața porții a vorbit și unul dintre jucătorii direct responsabili de acest aspect, croatul Filip Dangubic. Tocmai pe această speță a eficienței, Dangubic a intrat în gura suporterilor după meciul de la Mioveni, când a ratat o ocazie imensă de gol. „Mental a fost greu în special după meci, când m-am gândit la acea ratare. Din fericire fotbalul îți dă șansa de a-ți răscumpăra greșeala la meciul următor și îmi doresc să fac asta la meciul de sâmbătă. Nu contează că voi marca eu sau alt coleg, dacă am un coleg într-o poziție mai bună îi pasez. Singurul lucru important este echipa și nu mă gândesc la mine sau la alt coleg ci doar la echipă“ a declarat croatul.

Dangubic, care în meciul tur a marcat un gol extraordinar, cu călcâiul, crede că meciul de sâmbătă va fi total diferit față de cel din tur. „Atunci era o echipă care arunca mingile la bătaie în careul nostru. Acum este însă o echipă care pune mingea jos, care pasează și asta se vede și în rezultatele lor“ a afirmat atacantul UTA-ei. Laszlo Balint este de aceeași părere însă insistă pe aspectul că și echipa sa are atuurile sale: „E adevărat că unele transferuri pe care le-au făcut după meciul cu noi le-au ridicat valoarea dar și noi suntem o echipă mai bună decât la acel moment. Chiar vorbeam zilele trecute cu staff-ul meu despre faptul că, în afară de prima etapă, la capătul căruia eram pe locul 10, după aceea UTA a fost în permanență în prima jumătate a clasamentului. Acesta este un lucru bun și cred că ar trebui să ne concentrăm pe lucrurile bune“ a declarat tehnicianul.

De menționat și faptul că, în afara lui Wagner, UTA nu mai are nicio indisponibilitate pentru acest meci. Hora s-a antrenat normal în această săptămână și, chiar dacă după trei săptămâni de pauză probabil nu este la parametrii fizici care să-i permită să prindă primul 11, va reprezenta o soluție viabilă de pe banca de rezerve.

(foto: uta-arad.ro)

Recomandările redacției