Pentru o lună de zile, 42 de lucrări ale marelui Victor Vasarely pot fi văzute la Muzeul de Artă

0
750

Cum se ştie Aradul este înfrăţit cu oraşul maghiar Pecs. În cadrul evenimentelor organizate de către administraţia arădeană, face parte şi o foarte interesantă expoziţie a unui celebru artist Victor Vasarely, născut în oraşul maghiar.
Este vorba de 42 de lucrări, expuse la Arad în parteneriat cu Muzeul „Janus Pannonius” din Pécs (Ungaria). Muzeul maghiar va expune la Arad opere de grafică, obiect și tapiserie, din colecția Muzeului Vasarely. Acestea sunt foarte reprezenattive şi punctează etape din creația importantului artist de origine maghiară, născut la Pécs şi stabilit la Paris.
„Am cerut conducerii Complexului Muzeal al județului Arad, încă din anul 2016, organizarea unor evenimente culturale de anvergură națională, euro-regională. Le mulțumesc partenerilor noștri de la Primăria Arad și Primăria orașului Pécs care au facilitat această expoziție de excepție la Arad. Îi invit pe arădeni să participe în număr mare la expoziție, pentru că se întâmplă rar, deși eu îmi doresc să se întâmple tot mai des de acum înainte, să putem organiza la Arad evenimente culturale de o asemenea amploare”, a declarat președintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca. Expoziţia poate fi vizionată până pe data de 23 septembrie la Muzeul de Artă Arad, în Sala „Ovidiu Maitec”, str. Gh. Popa de Teiuș 2-4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.